Tiesitkö, että Haru-shiai tarkoittaa kevätkisaa, ja että ensimmäinen Haru-shiai järjestettiin Oulussa äitienpäivänä vuonna 1973?

Haru-shiain takana on koskettava tarina: alun perin kisat järjestettiin kahden auto-onnettomuudessa kuolleen OJK:n jäsenen, Eero Määtän ja Jukka Helmisen, muistoksi. Vuodesta 1973 Oulun Judokerho on järjestänyt perinteeksi muodostuneen Haru-shiain joka kevät yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: Koronakeväänä 2020 kisat siirtyivät toukokuusta marraskuulle, ja ne pidettiin pienimuotoisina vain OJK:n omien jäsenten kesken.

Tämän vuoden Haru-shiai on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Kisojen yhteydessä järjestetään leiri ja Seuravalmentajien tekniikkakoulutus huippukouluttajien Jane Bridgen (8. dan) ja Ann Löfin (6. dan) vetämänä. Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Judoliiton ja Dan-Kollegion kanssa.

Päätapahtumapaikkana toimii Kiimingissä sijaitseva Jäälin koulu, ja myös veteraanit ja alempivöiset aikuiset ovat tervetulleita kisaamaan. Luvassa on siis judollista menoa kaikenikäisille- ja tasoisille harrastajille koko viikonlopun täydeltä!

Lisätietoja Haru-shiai-kilpailusta ja leiristä löytyy OJK:n nettisivuilta: https://ojk.fi/harushiai/.

Nähdään Oulussa 5.-7.5.2023!

Kirjoittaja: Elina Saarinen / OJK