YLÄKOULULEIRITYS

Yläkoululeiritys

Tärkeä osa alle 15-vuotiaiden valmennustoimintaa on myös Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman alla toimiva valtakunnallinen yläkoululeiritys. Judossa yläkoululeiritys on osa Judoliiton valmennusjärjestelmää sekä maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria urheilijaksi kasvamisen tiellä kokonaisvaltaisesti. Näin siirtyminen seuraavaan ikäluokkaan ja alle 18-vuotiaiden edustusvalmennusleiritykseen on vaivattomampaa.

Kalenteri

Tarkemmat tiedot ikäluokan valmennustoiminnasta päivittyy Judoliiton kalenteriin.

Yhteyshenkilö:

Lasten ja nuorten valmennustoiminnan oto-koordinoija on Mari Keränen / mari(a)pilatescenter.fi

Lisätietoa yläkoululeirityksestä

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa ja osa Judoliiton valmennusjärjestelmää sekä maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria urheilijaksi kasvamisen tiellä.

Haku Yläkoululeiritykseen päättyy 15.8.

Leiritys on tarkoitettu 7-9 luokkalaisille eli U15- ja U18-ikäisille, jotka ovat tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneita nuoria. Tavoitteena on rakentaa pohjaa monipuoliselle harjoittelulle sekä tukea ja tehostaa huipulle pyrkivien nuorten valmennusta ja opiskelua.

”Yläkoululeirit ovat nuorimmilla ensi askel Judoliiton valmennusjärjestelmään. Sitä kautta edetään alle 18-vuotiaiden maajoukkuevalmennuksen piiriin. Jo maajoukkueleirityksen piirissä oleville yläkoululeirit ovat hyvä keino tehostaa kotisaliharjoittelua. Leirit antavat nuorille työkaluja edetä valitsemallaan tiellä aina 2. asteen opinnoista edelleen aikuiseksi huippu-urheilijaksi.” toteaa alle 18-vuotiaiden nuorten olympiavalmentaja Otto Faven.

Judon yläkoululeiritys jatkuu lukuvuonna 2021-2022 Liikuntakeskus Pajulahdessa

Leiritykset on tarkoitettu kilpajudoon suuntautuneille 7.-9. -luokkalaisille judokan aluille. Leirityksen tavoitteena on rakentaa pohjaa monipuoliselle harjoittelulle sekä tukea ja tehostaa huipulle pyrkivien nuorten valmennusta ja opiskelua. Nuorten ei tarvitse vielä olla oman ikäluokkansa kärkeä hakeutuessaan yläkoululeiritykseen. Halu kilpailla ja jonkinasteinen kilpailukokemus riittää. Leirityksen urheilullisena tavoitteena on rakentaa polkua, joka mahdollistaa tulevaisuudessa myös tien huippu-urheilijaksi ja leireillä otetaan ensi askeleita urheilun maailmaan. Jokainen nuori tekee oman valintansa ja löytää varmasti oman judopolkunsa tutustuessaan lajin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Judossa löytyy eri tasoisisia kilpailuja, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan tason kehittyessään judokana ja urheilijana.

”Yläkoululeirit ovat laadukkaita kokonaisuuksia ja yksi tärkeä osa on rakentaa valmiuksia elämänhallintaan. Opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen sekä siinä riittävän levon, oikean ravinnon ja vuorokausirytmin merkitys on suuri jotta arki sujuu ja myös opiskelut urheilun ohella edistyvät. Kyselyissä onkin todettu että yläkoululeirityksellä onkin ollut myös opiskeluun positiivisia vaikutuksia”, jatkaa Favén.

Yläkoululeirityksen aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua paikallisen urheiluakatemian urheilijan polkuun, hyviin harjoitusolosuhteisiin ja siellä toimimiseen. Harjoittelua on 3-4 kertaa päivässä. Lajiharjoittelussa toteutetaan Judoliiton valmennuksen linjauksia yläkouluikäisille, missä painopisteenä on oman tekniikan perustan kehittäminen ja laajentaminen tokuiwaza-perheeksi (henkilökohtaiset, parhaat kilpailutekniikat) matto- ja pystytekniikoissa sekä pystyottelusta mattoon siirtyessä. Yläkoululeirityksessä ei ole kyse pelkästä otteluharjoittelusta eli randorista, vaan omien vahvuuksien kehittämisestä kokonaisvaltaisesti.

Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia (mm. arjenhallinta, ravitsemus, lepo ja uni sekä psyykkinen valmennus). Lisäksi päivittäin opiskellaan ohjatusti ns. läksyperiaatteella ja tarvittaessa leiriajankohdalle sattuvat kokeet voidaan suorittaa leirillä. Leirien vahvuutena on myös se, että niissä hyödynnetään muiden lajien kokeneiden ammattivalmentajien osaamista ja tuodaan monipuolisuutta harjoitteluun. Yläkoululeireillä lajirajat ylittävä valmentajayhteistyö toteutuu käytännössä ja muiden lajien tapaan myös judo hyödyntää tämän mahdollisuuden.

Lukuvuoden 2020-2021 leirityksien ajankohdat:

Leiri 1 / 6.-10.9.2021 Liikuntakeskus Pajulahti
Leiri 2 / 17.-20.10.2021 Santasport Rovaniemi – yhdessä Samurai-Cupin kanssa
Leiri 3 / 22.-26.11.2021 Liikuntakeskus Pajulahti
Leiri 4 / 7.–11.2.2022 Liikuntakeskus Pajulahti
Leiri 5 / 4.-8.4.2022 Liikuntakeskus Pajulahti

Kustannukset noin 310 euroa / 4 vrk leiri sis. majoituksen, ruokailut ja opetuksen materiaaleineen. Huom. Urheiluopistosäätiö tukee vähävaraisten nuorten liikuntaharrastusta. Tukea on mahdollista hakea yläkoululeiritykseen. Lisätietoja Pajulahden sivuilta.

Jokainen leiri laskutetaan osallistujalta erikseen.

Hakeminen – Haku päättyy 15.8.

Klikkaa tästä lomakkeeseen. Täytä lomake huolellisesti ja tarkista etenkin sähköpostin oikeinkirjoitus.