Voit tilata koulutusmateriaaleja, tasotodistuksen ja judopasseja klikkaamalla alla olevia otsikoita

Judoliiton kouluttajamateriaalien tilaukset

Mikäli olet Judoliiton nimeämä kouluttaja, voit tilata käyttöösi seuraavia koulutusmateriaaleja:

  • Judon perusteet kansio+materiaali 25 €/kpl
  • Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa -materiaali 25 €/kpl

Tilaukset laskutetaan ja laskuun lisätään 9 euron toimistopalvelumaksu.

Tilaa koulutusmateriaali koulutukseen täältä.

Tasotodistushakemukset

Koulutustasojen kuvaukset löydät Koulutusjärjestelmä-sivulta.

1-tason tasotodistushakemuksen voi täyttää, kun judokalla on vähintään 50 tuntia 1-tason koulutusta ja suoritettu 50 tuntia käytännön ohjausta tatamilla.

2-tason tasotodistushakemuksen voi täyttää, kun judokalla on 1-taso suoritettu, vähintään 100 tuntia 2-tason koulutusta ja 100 tuntia tason opintosisältöjä sovellettuna käytännön ohjaus- ja valmennustyössä judon parissa.

3-tason tasotodistushakemuksen voi täyttää, kun kun 2-taso on suoritettu ja 3-tason koulutus- ja käytännön vaatimukset täyttyvät. (150 h opintoja + 100 tuntia tason opintosisältöjä sovellettuna käytännön ohjaus- ja valmennustyössä judon parissa)

Hakemusten mukaan tulee liittää todistukset käytännön työstä tatamilla, suoritetuista koulutuksista ja/tai kopio passin koulutussivuista skannattuna. Koska liitteitä ei hakulomakkeeseen voi toistaiseksi lisätä, tulee ne lähettää erikseen sähköpostilla koulutuspäällikkö Katri Forssellille (katri.forssell(a)judoliitto.fi)

Tasotodistushakemukseen pääset tästä.

Judopassit

Judopassi on asiakirja, joka on ollut käytössä jo vuodesta 1975 alkaen. Judopassiin judoka kerää tietoja omasta judotoiminnastaan: kilpailuista, leireistä, koulutuksista, tuomaritoiminnasta, kouluttajatehtävistä sekä vyön korotuksista. Suomen Judoliiton judopassin voi hankkia kaikki judokat, jotka ovat Suomen Judoliiton jäsenseurojen jäseniä.

Alle 15-vuotiaat käyttävät nuorten judopassia. Sinä vuonna kun nuori täyttää 15 vuotta, siirrytään judopassin käyttöön. Nuorten judopassin tärkeimmät tiedot siirretään judopassiin. Lue lisää nuorten judopassista täältä.

Aiemmin juniorit ovat käyttäneet samaa Judopassia kuin aikuisetkin. Vanhoja judopasseja voi vielä olla seurojen varastoissa ja ne ovat edelleen voimassaolevia ja varaston voi käyttää loppuun. Jos juniorilla on judopassi myönnetty ennen syksyä 2012 ja mikäli juniori haluaa itselleen uuden Nuorten Judopassin, niin hän voi tilata sen oman seuransa passisihteerin kautta seuran maksukäytäntöjen mukaan.

Judopassin käyttöohjeet

Suomen Judoliiton judopassi on jäsenetu jokaiselle judoa harrastavalle henkilölle, joka kuuluu Suomen Judoliiton jäsenseuraan.

Judopassi vaaditaan jokaiselta, joka osallistuu viralliseen kilpailu- tai leiritoimintaan tai vyökokeeseen. Em. tilaisuuksissa osallistujalla tullee olla judopassin lisäksi mukana todistus voimassaolevasta Judoliiton lisenssistä.

Passin myöntää kuhunkin seuraan nimetty passisihteeri. Passisihteeri kirjoittaa passin suoritettujen maksujen jälkeen. Nuorten judopassi on lunastettava ensimmäisen valkoisen vyön (6. kyu) välikokeen yhteydessä. Aikuisilla judopassi tulee lunastaa ennen keltaisen (5. kyun) vyön myöntämistä.

Judopassi on esitettävä henkilöllisyyden, iän tai vyöarvon tarkistamista varten kilpailujen punnituksen valvojalle tai muulle kontrollihenkilölle. Kilpailujen osanotto- ja voittomerkinnät tulee merkitä itse passiin ja pyytää varmennus kilpailujen järjestäjältä tai omalta valmentajalta.

Vyökokeessa passi luovutetaan vyökokeen vastaanottajalle henkilötietojen, harjoituskertojen, kilpailupisteiden, koulutusvaatimusten ja muiden tietojen toteamista varten. Vyökokeen vastaanottaja merkitsee suoritetun vyönkorotuksen passiin.

Passin katoaminen tai täyttyminen

Mikäli passi katoaa, siitä on ilmoitettava oman seuran passisihteerille ja hankittava uusi passi normaalin käytännön mukaan. Mikäli passi täyttyy, on hankittava uusi passi.

Seuran passisihteeri voi tilata Judopasseja tällä lomakkeella hintaan á 40 euroa (2023). Tilaukset laskutetaan ja laskuun lisätään 9 euron toimistopalvelumaksu.