URHEA

Urhea on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville peruskoulun päättäneille urheilijoille. Urhean yhteydessä toimii Olympiavalmennuskeskus Helsinki, jonka yhteyteen ja palveluiden piiriin myös judon huippuvalmennus on keskittynyt. Urhea-kampuksen tatamialueet on suunniteltu judon vaatimukset huomioiden ja siellä järjestetään Etelä-Suomen judo ry:n ja Judoliiton iltaharjoituksia pääkaupunkiseudun seurojen edustusurheilijoille. Judo on yksi Urhean painopistelajeista, mikä huomioidaan urheilijavalinnoissa ja palveluiden saatavuudessa. Urheaan voi kuulua Mäkelänrinteen lukiolaisten lisäksi myös alueen muissa oppilaitoksissa opiskelevat judokat, mutta myös jo työelämään siirtyneet urheilijat.  Urhea toimii myös tehostamispäivien leiripaikkana ja se tarjoaa puitteet kansainvälisen tason harjoittelu- ja tukipalvelut urheilijoille. Urhea-jäsenyys on maksuton, mutta Urhea-hallin käytöstä voidaan periä erillistä maksua urheilijoilta tai näiden seuroilta. Urhea-hallin asioista ja kulkuluvista Judoliitossa vastaa valmennuspäällikkö yhdessä nuorten olympiavalmentajien kanssa.

Lue lisää Urheasta alla olevista sisällöistä

PÄÄKAUPUNKISEUDUN URHEILUAKATEMIAAN – JÄSENHAKEMUS

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville, peruskoulun päättäneille urheilijoille. Urhean jäsenille tarjotut tukipalvelut ovat urheilijoiden ja valmentajien käytössä joko maksutta tai erikseen mainitulla korvauksella. Urheilijat hakevat Akatemiaan joko suoraan itse tai lajiliiton kautta. Jos haet Urhean jäsenyyttä suoraan itse, täytä tämä hakulomake tarvittavin tiedoin. Hakemuksen saatuamme pyydämme urheilijasta lajiliiton lausunnon. Lopullisen päätöksen jäsenyydestä tekee Urhean työvaliokunta.

 

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kuvaa Urhean tehtävää ja palveluita seuraavasti:

”Urhean kolme perustehtävää ovat päivittäisvalmennuksen vahvistaminen, urheilijan kaksoisuran tukeminen sen kaikissa muodoissa (urheilun ja opiskelun yhdistäminen, urheilun ja muun työn yhdistäminen, ammattilaisurheilu, urasiirtymä seuraavalle uralle) sekä valmennuksen asiantuntijatoiminta.

Judon akatemiaryhmän valmennuksesta vastaavat yhdessä Judoliiton kanssa palkatut nuorten olympiavalmentajat. Urhean kautta on mahdollisuus kouluttautua perusasteen yläkoulusta yliopistoon niin suomen kuin ruotsinkielisenkin linjan kautta urheilumyönteisissä oppilaitoksissa. Urheilun asiantuntijatoiminta, kuten lihashuolto, fyysinen valmennus, ravintovalmennus, psyykkinen valmennus ja lääkäritoiminta kuuluvat osana judon valmennusohjelmaan valmentajan kanssa sovittavalla tavalla”.

Olympiavalmennuskeskusryhmä (Top Team) saa samat palvelut, mutta laajemmin ja yksilöidympänä. Urheaan kuuluminen on urheilijalle maksutonta. Urhea-hallin käytöstä urheilijalle saattaa tulla kuluja urheiluakatemiakortin muodossa. Judon on yksi Olympiakeskus Helsingin painopistelajeista, ja sen se tarkoittaa, että urheilijat ovat etusijalla, kun haetaan paikkaa asuintaloon tai urheilulukioon. Lisäksi Urhea-hallin suunnittelussa otettiin huomioon judon tarpeet.

Linkki Urhean jäsenhakemukseen tästä

Hae opiskelijaksi pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan 

Toisen asteen yhteishaku Mäkelänrinteen

Judoliiton huippuvalmennus on keskittynyt Helsinkiin Urhea-kampukselle. Mäkelänrinteen Urheilulukio toimii samassa yhteydessä ja tarjoaa olosuhteet ja mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja tavoitteellinen urheilu.

Mäkelänrinteen Urheilulukio on kiinteä osa pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urheaa ja tekee tiivistä yhteistyötä Olympiakomitean, Judoliiton ja pääkaupunkiseudun oppilaitosten kanssa.

Urhea-hallissa sijaitsee judon lajiharjoittelupaikka sekä oheisharjoitteluun laajat voima- ja yleisharjoittelutilat. Urhea-hallissa sijaitsevat myös fysioterapia- ja kuntoutustilat sekä urheilulääkäri- ja testausasema.

Mäkelänrinteen Urheilulukioon haetaan yhteishaussa. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet löytyvät sivustolta. Urheiluoppilaitokseen haettaessa urheilijan tulee lisäksi toimittaa Urheiluoppilaitosten hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä haettavaan urheiluoppilaitokseen.

Lisätietoa opiskelusta pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiassa

Hae Mäkelänrinteen urheilulukioon esite: https://www.judoliitto.fi/site/assets/files/9178/marskyn-esite-2021.pdf

Muina pk-seudun opiskeluvaihtoehtoina on mm. Perho Liiketalousopiston urheilumerkonomin opinnot:
https://perho.fi/urheiluoppilaitos-urhea-linja/

Lisätietoa Urheasta: https://urhea.fi/urhea/

Yhteyshenkilö Urheassa on huippu-urheilukoordinaattori Juha Dahlsröm https://urhea.fi/urhea/organisaatio/henkilosto/

Mäkelänrinteen Urheilulukion oppilaat ovat automaattisesti pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian listoilla. Kaikki muut täyttävät hakemuksen ja udoliitto arvioi tasoluokituksen. Kysy lisätietoa valintaprosessista valmennuspäälliköltä tai nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamaselta.

 

HUIPPUVAIHE – OPISKELUN, TYÖN JA URHEILUN YHDISTÄMINEN

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaan Urheaan ja vasta valmistuneeseen Urhea-halliin on keskitetty paras osaaminen ja olosuhteet. Judoliiton valmennus on myös keskitetty syksystä 2021 alkaen Urheaan ja Urhea-hallin korkeatasoisiin olosuhteisiin.

Korkeakouluopinnoissa kumppanuuskorkeakoulut:
https://urhea.fi/huippuvaihe/kaksoisura/urheilun-ja-opiskelun-yhdistaminen/korkeakoulut/

Kaksoisurasta – huippuvaiheessa Urheilun ja opiskelun yhdistäminen: tuolta löytyy kaksoisura-asiaa
https://urhea.fi/huippuvaihe/kaksoisura/

Your Content Goes Here

Urhean iltaharjoitukset toteutetaan Judoliiton ja Etelä-Suomen judo ry:n kanssa yhteistyössä. Iltaharjoituksia on seuraavasti:

MA 18:00-19:30 (U15 ja U18)

TI    17:00-19:00 (18 =>)

KE   17:00-19:00 (18 =>)

TO   17:30-19:00 (U15, U18)

PE   16:00-19:00 (Akat. MaJu) – varmista harjoitusaika valmentajaltasi


Lue Etelä-Suomen alueen harjoituksista lisätietoa täältä.

U15 ja ensimmäisen vuoden U18 urheilijat treenaavat maanantaisin klo 18.00 – 19.30 ja torstaisin klo 17.30 – 19.00. Treenejä vetävät Eetu Laamanen, Arttu Määttä ja Samuli Markkanen.

U18, U21 ja aikuiset treenaavat tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00. Treenejä vetävät Rok Draksic, Markus Pekkola, Eetu Laamanen, Esa Korkia-aho ja Arttu Määttä

Urhean treeneihin osallistuaksesi tarvitset erillisen kulkuluvan , joka ladataan HSL:n matkakortille. Kulkuluvan saat Urhean vastaanotosta, kun olet ilmoittautunut ryhmään. Ilmoittautuminen treeneihin tehdään vain kerran ja se tapahtuu seuraavasti:

Laita sähköpostia teija.meling@gmail.com tai soita Teijalle p. 040 3301228.

Tehostamispäivä 25.9.2021

Ilmoittautuminen Urhean lauantain 25.9. yhteisharjoituksiin

Urhean lauantain 25.9. yhteisharjoitukset ovat avoimia alle 18-vuotiaista aikuisiin. Kaikkien harjoituksiin saapuvien, joilla ei ole olemassaolevaa kulkulupaa Urhea-Halliin on ilmoittauduttava torstaihin 23.9. mennessä saadakseen väliaikaisen kulkuluvan. Ilman kulkulupaa harjoituksiin ei pääse.

Myös seuravalmentajat voivat osallistua harjoituksiin tatamilla judogi päällä, mikäli heillä on kaksi rokotusta otettuna. Urhea-Hallissa noudatetaan toimitaohjeita Covid-19 -taudin leviämisen ehkäisyksi: Hallissa liikuttaessa turvaehtäisyydet, käsi- ja yskimishygienia sekä maskin käyttö.

Ilmoittaudu ennakkoon Tehostamispäivään Judoliiton lomakkeella tästä linkistä: https://www.judoliitto.fi/uutiset/ilmoittautuminen-urhean-lauantain-25.9-yhteisharjoituksiin/

Ohjelma:

Judo 10:00 – 12:00
Judo 14:30 – 16:00

Lisätiedot: Valmennuspäällikkö Otto Favén

Otto FavenOtto Faven
otto.faven@judoliitto.fi
050 461 1148

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Tarvitset kulkuluvan kaikkii harjoituksiin Urheassa. Sitä varten hanki HSL:n matkakortti (n. 5 e), johon sinulle ladataan kulkuoikeus.

Lisätiedot asiasta Judoliiton valmennuspäälliköltä.

Otto Faven Otto Faven
otto.faven@judoliitto.fi
050 461 1148

Your Content Goes Here