URHEA

Urhea on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville peruskoulun päättäneille urheilijoille. Urhean yhteydessä toimii Olympiavalmennuskeskus Helsinki, jonka yhteyteen ja palveluiden piiriin myös judon huippuvalmennus on keskittynyt. Urhea-kampuksen tatamialueet on suunniteltu judon vaatimukset huomioiden ja siellä järjestetään Etelä-Suomen judo ry:n ja Judoliiton iltaharjoituksia pääkaupunkiseudun seurojen edustusurheilijoille. Judo on yksi Urhean painopistelajeista, mikä huomioidaan urheilijavalinnoissa ja palveluiden saatavuudessa. Urheaan voi kuulua Mäkelänrinteen lukiolaisten lisäksi myös alueen muissa oppilaitoksissa opiskelevat judokat, mutta myös jo työelämään siirtyneet urheilijat.  Urhea toimii myös tehostamispäivien leiripaikkana ja se tarjoaa puitteet kansainvälisen tason harjoittelu- ja tukipalvelut urheilijoille. Urhea-jäsenyys on maksuton, mutta Urhea-hallin käytöstä voidaan periä erillistä maksua urheilijoilta tai näiden seuroilta. Urhea-hallin asioista ja kulkuluvista Judoliitossa vastaa valmennuspäällikkö yhdessä nuorten olympiavalmentajien kanssa.

Urhea yhteisharjoitukset

Urhean lauantain yhteisharjoituksiin tulee ilmoittautua kaikkien, joilla ei ole voimassaolevaa kulkulupaa. Ilmoittautuminen aina harjoituksia edeltävään perjantaihin klo 12 mennessä. Lomakkeen tiedot ilmoitetaan Urhean vastaanottoon väliaikaisia kulkulupia varten.

Huom. myös seuravalmentajat ovat tervetulleita yhteisharjoituksiin mielellään tatamille judogi päällä, mikäli heillä on kaksi rokotusta otettuna. Valmentajilta ei vaadita ennakkoilmoittautumista, mikäli valmentaja on nimetty edustusvalmennustoiminnassa mukana olevan urheilijan valmentajaksi. Näin valmentajan nimitiedot on lähetetty aiemmin jo Urhean lauantain yhteisharjoitusten nimilistalle.

Lauantaisin järjestettävät yhteisharjoitukset löytyvät Judoliiton kalenterista.

Tarvittaessa ota yhteyttä nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamaseen eetu.laamanen@judoliitto.fi tai kiireellisissä asioissa soita 050 479 9988.

Lue lisää Urheasta alla olevista sisällöistä

PÄÄKAUPUNKISEUDUN URHEILUAKATEMIAAN – JÄSENHAKEMUS

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville, peruskoulun päättäneille urheilijoille. Urhean jäsenille tarjotut tukipalvelut ovat urheilijoiden ja valmentajien käytössä joko maksutta tai erikseen mainitulla korvauksella. Urheilijat hakevat Akatemiaan joko suoraan itse tai lajiliiton kautta. Jos haet Urhean jäsenyyttä suoraan itse, täytä tämä hakulomake tarvittavin tiedoin. Hakemuksen saatuamme pyydämme urheilijasta lajiliiton lausunnon. Lopullisen päätöksen jäsenyydestä tekee Urhean työvaliokunta.

Akatemian jäseneksi hyväksyttäessä tarkastellaan seuraavia kriteereitä:

  • tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija
  • vähintään kansallisen tason (Samurai Cupit ja SM-kilpailut) osallistuva kilpajudoka

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kuvaa Urhean tehtävää ja palveluita seuraavasti:

”Urhean kolme perustehtävää ovat päivittäisvalmennuksen vahvistaminen, urheilijan kaksoisuran tukeminen sen kaikissa muodoissa (urheilun ja opiskelun yhdistäminen, urheilun ja muun työn yhdistäminen, ammattilaisurheilu, urasiirtymä seuraavalle uralle) sekä valmennuksen asiantuntijatoiminta.

Judon akatemiaryhmän valmennuksesta vastaavat yhdessä Judoliiton kanssa palkatut nuorten olympiavalmentajat. Urhean kautta on mahdollisuus kouluttautua perusasteen yläkoulusta yliopistoon niin suomen kuin ruotsinkielisenkin linjan kautta urheilumyönteisissä oppilaitoksissa. Urheilun asiantuntijatoiminta, kuten lihashuolto, fyysinen valmennus, ravintovalmennus, psyykkinen valmennus ja lääkäritoiminta kuuluvat osana judon valmennusohjelmaan valmentajan kanssa sovittavalla tavalla”.

Olympiavalmennuskeskusryhmä (Top Team) saa samat palvelut, mutta laajemmin ja yksilöidympänä. Urheaan kuuluminen on urheilijalle maksutonta. Urhea-hallin käytöstä urheilijalle saattaa tulla kuluja urheiluakatemiakortin muodossa. Judon on yksi Olympiakeskus Helsingin painopistelajeista, ja sen se tarkoittaa, että urheilijat ovat etusijalla, kun haetaan paikkaa asuintaloon tai urheilulukioon. Lisäksi Urhea-hallin suunnittelussa otettiin huomioon judon tarpeet.

Linkki Urhean jäsenhakemukseen tästä

Hae opiskelijaksi pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan 

Toisen asteen yhteishaku Mäkelänrinteen

Judoliiton huippuvalmennus on keskittynyt Helsinkiin Urhea-kampukselle. Mäkelänrinteen Urheilulukio toimii samassa yhteydessä ja tarjoaa olosuhteet ja mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja tavoitteellinen urheilu.

Mäkelänrinteen Urheilulukio on kiinteä osa pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urheaa ja tekee tiivistä yhteistyötä Olympiakomitean, Judoliiton ja pääkaupunkiseudun oppilaitosten kanssa.

Urhea-hallissa sijaitsee judon lajiharjoittelupaikka sekä oheisharjoitteluun laajat voima- ja yleisharjoittelutilat. Urhea-hallissa sijaitsevat myös fysioterapia- ja kuntoutustilat sekä urheilulääkäri- ja testausasema.

Mäkelänrinteen Urheilulukioon haetaan yhteishaussa. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet löytyvät sivustolta. Urheiluoppilaitokseen haettaessa urheilijan tulee lisäksi toimittaa Urheiluoppilaitosten hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä haettavaan urheiluoppilaitokseen.

Yhteishakuinfo 2024 löytyy täältä.

Lisätietoa opiskelusta pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiassa

Hae Mäkelänrinteen urheilulukioon esite: https://www.judoliitto.fi/site/assets/files/9178/marskyn-esite-2021.pdf

Muina pk-seudun opiskeluvaihtoehtoina on mm. Perho Liiketalousopiston urheilumerkonomin opinnot:
https://perho.fi/urheiluoppilaitos-urhea-linja/

Lisätietoa Urheasta: https://urhea.fi/urhea/

Yhteyshenkilö Urheassa on huippu-urheilukoordinaattori Juha Dahlsröm https://urhea.fi/urhea/organisaatio/henkilosto/

Mäkelänrinteen Urheilulukion oppilaat ovat automaattisesti pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian listoilla. Kaikki muut täyttävät hakemuksen ja udoliitto arvioi tasoluokituksen. Kysy lisätietoa valintaprosessista valmennuspäälliköltä tai nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamaselta.

 

HUIPPUVAIHE – OPISKELUN, TYÖN JA URHEILUN YHDISTÄMINEN

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaan Urheaan ja vasta valmistuneeseen Urhea-halliin on keskitetty paras osaaminen ja olosuhteet. Judoliiton valmennus on myös keskitetty syksystä 2021 alkaen Urheaan ja Urhea-hallin korkeatasoisiin olosuhteisiin.

Korkeakouluopinnoissa kumppanuuskorkeakoulut:
https://urhea.fi/huippuvaihe/kaksoisura/urheilun-ja-opiskelun-yhdistaminen/korkeakoulut/

Kaksoisurasta – huippuvaiheessa Urheilun ja opiskelun yhdistäminen: tuolta löytyy kaksoisura-asiaa
https://urhea.fi/huippuvaihe/kaksoisura/

Urhean iltaharjoitukset toteutetaan Judoliiton ja Etelä-Suomen judo ry:n kanssa yhteistyössä. Iltaharjoituksia on seuraavasti:

MA 18:00-19:30 (U15 ja U18)

TI    17:00-19:00 (18 =>)

KE   17:00-19:00 (18 =>)

TO   17:30-19:00 (U15, U18)

PE   16:00-19:00 (Akat. MaJu) – varmista harjoitusaika valmentajaltasi


Lue Etelä-Suomen alueen harjoituksista lisätietoa täältä.

U15 ja ensimmäisen vuoden U18 urheilijat treenaavat maanantaisin klo 18.00 – 19.30 ja torstaisin klo 17.30 – 19.00.

U18, U21 ja aikuiset treenaavat tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00. Treenejä vetävät Rok Draksic, Eetu Laamanen ja Alain Calderin.

Urhean treeneihin osallistuaksesi tarvitset erillisen kulkuluvan , joka ladataan HSL:n matkakortille. Kulkuluvan saat Urhean vastaanotosta, kun olet ilmoittautunut ryhmään.

Ilmoittautuminen Etelä-Suomen Alueen iltaharjoituksiin tehdään vain kerran. Ilmoittautuminen Teemu Polon kautta laittamalla hänelle sähköpostia teemu.polo@gmail.com tai soita kiireellisissä asioissa Teemulle p. 040 565 4496.

Myös valmentajat ovat tervetulleita tatamille, mutta kannattaa varmistaa, että nimi löytyy listalta. Ilmoita Teemulle sähköpostitse samat tiedot kuin lomakkeessa: etunimi, sukunimi, syntymäaika, seura, valmentaja/urheilija, sähköpostiosoite.

Tehostamispäivät Urhea-hallissa

Urhean lauantain yhteisharjoituksiin ei vaadita ennakkoilmoittautumista heiltä, jotka ovat mukana edustusvalmennustoiminnassa ja täyttäneet vuoden vaihteessa ”Hakemus edustusvalmennukseen”-lomakkeen tai heiltä, joilla on voimassaolevaa kulkulupa Urhea-halliin. Ilman kulkulupaa harjoituksiin ei pääse.

Urhea-hallissa noudatetaan toimintaohjeita Covid-19 -taudin leviämisen ehkäisyksi. Halliin tultaessa muistetaan käsi- ja yskimishygienia. Sairaana tai vähäoireisenakaan ei tulla harjoituksiin.

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa Urhea-hallin kulkulupaa etkä ole täyttänyt edustusvalmennushakemusta, sinun on ilmoittauduttava valmennuspäällikölle viimeistään vuorokautta ennen eli perjantaisin klo 12:00 mennessä saadaksesi väliaikaisen kulkuluvan. Voit ilmoittautua tästä linkistä. 

Lisätiedot: Eetu Laamanen

Tarvitset kulkuluvan kaikkii harjoituksiin Urheassa. Sitä varten hanki HSL:n matkakortti (n. 5 e), johon sinulle ladataan kulkuoikeus.

Lisätiedot asiasta Judoliiton valmennuspäälliköltä Jaana Jokinen