Yanagi Judo Campin päävalmentaja vaihtuu, koska valmentajaksi lupautunut ukrainalainen judolegenda Georgii Zantaraia ei pääse Suomeen olosuhteista johtuen.

Yanagi ry:n puheenjohtaja Pekka Yrjänä kertoo soittaneensa suoraan Zantaraialle Ukrainaan. Yrjänä kuvaa, että Zantaraian ajatukset ovat nyt kotimaassaan, jonka itsenäisyyttä judon monikertainen arvokisamitalisti nyt puolustaa. Hänen vaimonsa ja kaksi lastaan ovat paenneet ulkomaille:

”Hänellä on nyt tärkeä tehtävä auttaa Ukrainan kansaa, ja hänen energiansa ja ajatuksessa on siellä”, toteaa Heinävedellä toimivan judoseuran puheenjohtaja.”
Pekka Yrjänä kertoo, että uuden päävalmentajan etsintä on jo alkanut ja Yanagi Judo Camp 2022 pidetään joka tapauksessa. Seuraa tiedotteita Yanagin sivustolla täältä.

Zantaraian haastattelu EJU:n verkkosivuilla

Euroopan Judounioni on julkaissut juuri sivustollaan tiedotteen siitä, miten ukrainalaisia voidaan auttaa. Georgii Zantaraia esittää vetoomuksensa judoyhteisölle ja kertoo, että:
”Vielä kuukausi sitten kaikki näytti melko normaalilta. Aikuiset menivät töihin, lapset kouluun ja leikkivät puistossa isovanhempiensa kanssa. Judokat harjoittelevit dojollaan. Nykyään mikään ei ole kuin ennen”.
Zantaraia kuvaa muuttunutta tilannetta kotikaupungissaan Kiovassa kauheaksi, sillä kaikki näyttävät olevan aseistettuja. Hän kertoo EJU:n haastattelussa, että ukrainalaiset eivät halua muuta kuin rauhaa:
”Tämä on kotimme, ja useimmilla meistä ei ole paikkaa, mihin mennä”.
Georgii Zantaraia Vetoaa Euroopan Judounionin tuoreessa uutisessa judoyhteisöön, jota pyytää auttamaan maataan hädän keskellä. Hän kuvaa vetoomuksessaan tilannetta seuraavasti:
Judolla on uusi tukiohjelma hädänalaisten auttamiseen, josta Judoliitto uutisoi täällä.

Lähde: EJU/Mario Krvavac