Suomisport on koko urheiluyhteisön oma digitaalinen palvelu, joka helpottaa lajiliittojen, seurojen ja liikkujien arkea. Judoliitto ja judoseurat ovat hyödyntäneet Suomisportia jo useita vuosia. Judoliiton lisenssi ostetaan ja moniin tapahtumiin ilmoittaudutaan siellä. Monet judoseurat käyttävät taitavasti jäsenhallintaa, ottavat vastaan ilmoittautumiset kursseille ja myyvät harjoitusmaksut siellä. Yhä useampi seura on myös alkanut hyödyntämään harjoitusten osallistumislistojen ylläpitämistä Suomisportissa.

Suomisportin toiminnallisuudet kehittyvät jatkuvasti ja kehitystyössä kuunnellaan lajiliittojen, urheiluseurojen ja käyttäjien toiveita ja palautteita. Palautetta pitää antaa, sillä toiminnallisuudet, jotka hyödyttävät useita lajeja ja seuroja, nousevat luonnollisesti kehityslistalla korkeammaksi prioriteetiksi. Suomiport valittiin Tekoälyn tiekartta -kilpailun voittajaksi tammikuussa 2024. Lue lisää täältä.

Judoseuroille tarjolla tukea

Judoliiton seurakyselyn perusteella Suomisportin käyttöön kaivataan tukea sekä lisätietoa sen toiminnallisuuksien hyödyntämisestä Judoseuroissa. Tähän tarpeeseen vastaaminen on kirjattu myös Judoliiton tämän vuoden toimintasuunnitelmaan.

Judoliitto ja Olympiakomitean Suomiport-tiimi on kevään 2024 aikana tehnyt useampia toimenpiteitä:

  • Judoliiton seurakyselyn avulla kartoitettiin ensimmäistä kertaa sitä, mitä Suomisportin ominaisuuksia seurat käyttävät ja kuinka laajasti. Seurakyselyssä sai myös kertoa, mikäli seura tarvitsee tukea Suomisportin hyödyntämisessä. Kaikki tukea tarvitsevat seurat kontaktoitiin.
  • Keväällä järjestetään kaksi ilmaista Suomisport tehokäyttöön judoseurassa -webinaaria, joista toiseen ehtii vielä osallistua. Se on torstaina 16.5. klo 17-17:45. Ilmoittautuminen täällä.
  • Judoseuroille on luotu uusi Suomisport tehokäyttöön -opas, joka on suunnattu Judoliiton jäsenseuroille avuksi Suomisportin aktiivisessa käytössä.
  • Judoseurat voivat varata maksuttoman Suomiport-etäesittelyn tai neuvonta-ajan täältä.

”Opas on tosi hyvä kokonaisuus, jossa on selkeästi ja ytimekkäästi esitettynä eri toiminnallisuudet. Erityisen hyödyllisenä koen oppaassa olevat harrastajille välitettävät ohjeet. Niiden avulla pystyn helposti ohjeistamaan meidän jäseniä ja heidän vanhempiaan”, iloitsee Salla-Serena Louhi Tikkurilan Judokoista.

”Olympiakomitean Suomisport-tiimin apu ja asiantuntemus on ollut korvaamatonta. Yhteisenä tavoitteenamme on toimivampi sporttiarki judoseuroissa. Olemme yhdessä selvittäneet judoseurojen tukitarpeita, suunnitelleet tukitoimenpiteitä ja luoneet tukimateriaalia judoseuroille. Toivon, että judoseurat lähtevät rohkeasti ja ennakkoluulottomasti perehtymään Suomisportin toiminnallisuuksiin ja hyödyntämään niitä ”, kertoo Judoliiton seurakehityspäällikkö Katri Forssell.