BSC kehittyy

Orimattilan Judoseura onnistui palvelemaan pääosin kansainvälisiä kilpailijoita kuhisevassa Baltic Sea Championships -tapahtumassa yli 500 kilpailijaa ja valmentajaa. Uudistuneet ikäluokkajaot toimivat näyttökilpailuina myös ulkomaisille judolupauksille oman maansa vuoden 2023 edustusjoukkueisiin. Eri maiden valmentajien toiveesta nuorten ikäluokat U18 ja U21 eivät olleet käytössä, vaan U17 ja U20, mikä poisti sarjoista ikäluokkansa päättävät urheilijat, jolloin tulokset vastasivat niitä ryhmiä, jotka tulevat kilpailemaan seuraavana vuonna U18 ja U21 ikäluokissa. Tämä ratkaisu johti Orimattilassa positiiviseen haasteeseen kuljetus- ja majoitusratkaisujen osalta, sillä nuorten ikäluokkien ottelijamäärät nousivat aiemmista vuosista.

Kuvat: Miia Heikkinen (Meido-kan)

Kuvat: Miia Heikkinen (Meido-kan)

Talkoohenki elää Orimattilassa

Orimattilan Judoseuran vuoden 2022 suurin ponnistus Baltic Sea Championships -kilpailun osalta on ohitse, kun yli 500 kilpailijaa on kamppaillut 3.-4.12. judokilpailut ja heistä osa jatkaa vielä kaksipäiväisellä randorileirillä Orimattilassa. Pienen kaupungin katukuvaan kansainvälistä väriä toivat taas sadat kilpailijat taustajoukkoineen. Suurimmat joukkueet tulivat Ruotsista, Israelista, Tanskasta, Norjasta ja Virosta. Kilpailijoita oli myös Saksasta, Latviasta, Sloveniasta ja Ranskasta. Myös suomalaisille nuorille tapahtuma on yksi näyttökilpailuista edustusryhmiin. Orimattilan Judoseuralla on eri kilpailutapahtumissa hioutunut, ammattimainen joukko toteuttamassa kilpailuja.

”Jokaisella kilpailutiimissä on oma vastuualueensa ja käymme yhdessä läpi asioiden etenemistä seurantapalavereissa. Kaikkien panos on arvokas ja seuran nuorimmatkin pääsevät mukaan opettelemaan yhdessä tekemistä”, toteaa kilpailupäällikkö Tero Rönkkö.

Osa nuorista judokoista oli jakamassa muun muassa palkintoja Marina Rönkön kanssa.

Seuraavan kerran Orimattilan tapahtumatiimi suuntaa Ideapark Lempäälään, jossa se vastaa SM-tapahtuman järjestämisestä 4.-5.3.2023 yhteistyössä Judoliiton ja Ideapark Lempäälän ja tämän kumppanitoimijoiden kanssa.

Nyt kuitenkin vielä Orimattilan tatameilla hikoilee 180 judokaa, jotka saavat laadukkaita randoritreenejä monipuolisten vastustajiensa kanssa. Alla oleva valokuva leiriltä (Rönkkö).

Kilpailun tuloksia ja live-videoita

Katso kilpailun tulokset Judokisa-järjestelmästä täältä: https://judokisa.fi/continfo/results/962/

Kilpailupäivien livevideoiden tallenteet löytyvät täältä: https://judokisa.fi/continfo/video/962/#

Lue artikkeli Etelä-Suomen Sanomista: https://www.ess.fi/urheilu/5572235

Kilpailun seurakohtainen mitalisaldo näkyy alla olevasta taulukosta ja löydät tarkemmat tiedot täältä: https://judokisa.fi/continfo/results/962/

 

Medals

Club I II III Competitors
1. SWE/Stockholms JK 6 3 5 17
2. FIN/Chikara, H:ki 5 0 2 7
3. ISR/Team Israel 4 5 2 32