Veteraanien MM-kilpailujen päätöspäivä toi Suomen joukkueelle kaksi mitalia lisää

Otteluvuorossa veteraanien Judon MM-kilpailujen  neljäntenä päivänä olivat naisten kaikki ikäluokat ja miesten ikäluokka M2. Suomesta osallistui tänään  kaksi naista, Susan Koivu voitti kultamitalin ja Loredana Lari hopeaa.

MM-kultaa Susan Koivulle

Kovassa iskussa ollut judon suomalaistiimi jatkoi Krakovassa veteraanien MM-kilpailussa voitokkaasti tapahtuman viimeisenä kilpailupäivänä. Susan Koivu (Judoseura Sakura, Kuopio) otteli maailmanmestariksi naisten ikäluokassa F4, alle 70 kg:n sarjassa. Hän voitti kaikki kolme otteluaan ipponein. (Sarjassa oli 6 judokaa, sarjaan oli yhdistetty myös kategorian M4 -78 kg kaksi judokaa.) Susan voitti kaksi ensimmäistä otteluaan nopeilla ipponeilla. Ensimmäisessä ottelussa Koivu voitti Mongolian Amgalan Punsaldulamin ensimmäisestä aloituksestaan vain 10 sekunnissa. Toisessa ottelussaan kuopiolainen kohtasi Viron Evelin Pihlakin, jonka hän voitti myös nopeasti, kun ottelua oli kestänyt 32 sekuntia. Finaali oli sen sijaan tahtojen taistoa, kun Pohjoismaiset naiset ottivat mittaa toisistaan jatkoajalle edenneessä ottelussa Koivun kamppaillessa Norjan Birgit Ryningeniä vastaan. Lopulta Susan vei loppuottelun nimiinsä ja toi Suomelle toisen veteraanien MM-kullan. Voit katsoa Koivun otteluvideot täältä.

Kuva: IJF/Sabau Gabriella (Koivu valkoisessa judogissa.)

Hopeaa Loredana Larille

Naisten onnistuneen ottelupäivän täydensi Loredana Lari (Ålands Judoklubb) ikäluokan F2, alle 57 kg:n sarjassa, jossa otteli neljä judokaa. Hän otteli kaksi ippon-voittoa, joista ensimmäisessä voitti Tania Volpin. Toisessa ottelussaan Loredana kohtasi voittokkaasti Jasminj Van Allerin ottelun edettyä jatkoajalle. Kolmas ottelu oli Tanskan Rikke Bergiä vastaan, jolle Larin oli taipuminen wazari-tappioon. Näin päivän saldona hopeaa. Voit katsoa Larin ottelut täältä.

Kuva: IJF/Sabau Gabriella

 

Yhteenveto kilpailusta

Krakowassa pidettyihin veteraanien judon MM-kilpailuihin osallistui 837 judokaa 60 eri maasta. Miesjudokoita oli 743 ja naisjudokoita 94. Osanottomäärä lähestyy nyt  normaaliajan osanottomäärää, joka on yli 1000 judokaa. Suomalaisia judokoita oli mukana 11 ja menestys oli hyvä, eli 2 kultamitalia, 2 hopeamitalia ja 1 prossimitali ja yksi pistesija (7.). Suomi oli tilastoissa sijalla 13.