MM-kultaa Laurénille, hopeaa Tuomennorolle ja pronssia Kokkoselle veteraanien MM-kilpailuista Krakovasta

Pasi Laurén (Tampereen Judo) otteli judon veteraanien MM-kilpailussa Krakovassa maailman mestariksi miesten ikäluokassa M5, alle 73 kg lauantaina 10.9.2022. 51-vuotias Laurén voitti finaalissa Brasilian Vladis Anjosin tiukassa jatkoaikaottelun viidennellä minuutilla Ipponin arvoisella suorituksella. Tamperelainen voitti näin kaikki kolme otteluaan. Katso uuvuttava finaaliottelu IJF:n sivuilta täältä.

Tiukan päivätyön teki myös M4, alle 66 kg:n sarjassa otellut Kari Tuomennoro (Joen Yawara) raivaten tiensä kolmella otteluvoitolla finaaliin, jossa koki jatkoaikatappion Brasilian Marcio Barbosalle. Näin joensuulaiselle MM-hopeaa. Voit katsoa Tuomennoron ottelut täältä.

Suomelle pronssia otteli M4, alle 60 kg:n sarjassa otellut Asser Kokkonen (Kuopion Sakura), jossa hän kohtasi ranskalaiset vastustajansa. Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio, mutta mies pääsi ottelemaan suoraan pronssiotteluun Ranskan Stephane Depuillea vastaan. Suomalainen kamppaili itselleen ansaitun voiton selkeällä ylivoimalla. Voit katsoa ottelun täältä.

Lauantaina eli 3. kilpailupäivän ottelijat vasemmalta: Tero Haukkala (Seinäjoen Judoseura) ja Mika Haapalainen (Oulun Judokerho). Mika Haapalainen ja Tero Haukkala osllistuivat sarjaan M4 -90 kg, jossa oli 24 judokaa. Molemmilla oli kaksi ottelua, jotka he kuitenkin hävisivät, Tero hävisi alkusarjan ottelunsa sarjan voittajalle romanialaiselle Lozovanulle, ja Mika hävisi alkusarjan ottelunsa sarjan hopeamitalistille.

Lue lisää veteraanien MM-kilpailuista Tom Pahlmanin kirjoittamista, päiväkohtaisista raporteista.

MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina 11.9.2022

MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina, jolloin otteluvuorossa ovat naisjudokat. Suomen joukkueen naiset ovat:

  • Loredana Lari, Ålands Judoklubb, osallistuu sarjaan F2 -57 kg
  • Susan Koivu, Judoseura Sakura, osallistuu sarjaan F4 -70 kg

Perjantain 9.9. kilpailupäivä

Perjantaina Veteraanien judon MM-kilpailuissa urakoivat ikäluokat M1 ja M3, joissa Suomella oli kaksi judokaa. Tony Bäckman (Hangon Hyrsky) osallistui sarjaan M3 -81 kg,  jossa oli  25 judokaa. Tonylla oli 5 ottelua, joista hän voitti 3 otteluaan ipponilla. Bäckman taisteli tiukan ottelun sarjavoittaja Fatullayavia (Azerbaitzan) vastaan, jonka hävisi. Hän jatkoi keräilyotteluihin, joissa hävisi ottelun pääsystä pronssiotteluun. Tonyn lopullinen sijoitus oli pistesija 7.

Anssi Ryhäsellä (Tampereen Judo) oli yksi ottelu sarjassa M3 -73 kg, jossa oli 34 judokaa. Mongolialainen judoka voitti Anssin erittäin tasaisassa ottelussa. Sarjan voitti Puolan Willkomirski.

Alla olevassa kuvassa Tony Bäckman ja Anssi Ryhänen

MM-kilpailujen ensimmäinen ottelupäivä torstai 8.9.

Krakovassa pidettävien veteraanien judon maailman mestaruuskilpailujen ensimmäisenä päivänä torstaina 8.9.2022 oli vuorossa ikäluokkien M6 -M9 ottelut. Näihin ikäluokan sarjoihin osallistui yhteensä kaksi suomalaista judokaa: Mikko Löf (Oulun Judokerho) M6, alle 90 kg ja Tom Pahlman (Hontai Judo) M9 alle 66 kg.

Mikko Löfin sarjassa oli 24 judokaa. Mikon ensimmäinen ottelu oli sarjan saksalaista voittajaa vastaan. Toisen ottelun (keräilyerässä) Mikko voitti jatkoajalla norjalaisen vastustajan. Oululainen hävisi kolmannen ja viimeisen ottelunsa ruotsalaiselle Anders Karlssonille. Mikko sijoittui sarjassa yhdeksänneksi. Sarjan voitti saksalainen Rodewald.

Tom Pahlmanin sarjassa M9 alle 66 kg oli neljä osanottajaa, joista TomPa oli vanhin. Sarjassa oli useampia arvokisavoittajia, jotka suomalainen kohtasi häviten kolme otteluuaan. Ensimmäisen ottelussaan hän kohtais vuoden 2017 MM-kilpailujen hopeamitallistin, toisessa vuoden 2018  maailmanmestarin ja kolmannessaan vuoden 2022 maailmanmestaria vastaan. Tom sijoittui näin ollen sarjassa neljänneksi. Sarjan voitti sveitsiläinen Bauer.