HJC palasi koronavuosien jälkeen jälleen vahvana omalle paikalleen 4.-7.8. täydentäen tämän kesän muiden kesäleirien mahtavaa antia.

Lue valmentaja Esa Korkia-ahon (Meido-Kan) leiriyhteenveto alla olevasta artikkelista.

Helsinki Judo Campin päävetäjänä toimi Etelä-Korean An Chang-Rim, joka saapui paikalle viehättävän vaimonsa kera. Vaimo toimi myös loistavana tulkkina, mikäli mestarin sanavarasto ei riittänyt. An on maailmanmestari vuosimallia 2018. Pari MM-pronssiakin löytyy, sekä olympiamitali Tokiosta. An lopetti kilpauransa vuosi sitten ja keskittyy nyt valmennushommiin. Lue lisää An Chang-Rimin judourasta Judoinside-sivustolta: https://www.judoinside.com/judoka/92236/Chang_Rim_An/judo-career

Kuva: Tokio 2021, kuvaaja: Di Feliciantonio Emanuele/IJF

 

Monipuolinen kattaus judoa erilaisille ryhmille

Treenejä oli tarjolla muksuille, nuorille sekä aikuisille ja kilpailijoille.

Väkeä leirillä oli 170 hlöä (muksut ja aikuiset). Aikuisten treeneissä kävi 80-120 judokaa/treeni ja junnujen harjoituksissa 15-25 samuraita kerrallaan.  Tatamia riitti jälleen koko hallin mitalla eli noin 1000 neliötä, joiden lainasta Meido-Kan kiittää Orimattilan judoseuraa ja Etelä-Suomen aluetta.

An Chang-Rimille järjestettiin myös mestarin Open Forum, jossa halukkaat saivat kysellä häneltä kysymyksiä maan ja taivaan väliltä. Tilaisuus oli letkeä ja myös huumoria miehestä löytyi. An kertoi ihastuneensa Suomeen ja on valmis tulemaan uudestaan tänne Pohjolan perukoille, jossa on paljon luontoa. (Lue tarkemmin Open Forumista Katri Forssellin ja valmennuksen yhteenveto tulevista uutisista.)

Leirifiiliksiä tatamilta 

Leirillä oli mukana myös päävalmentaja Rok Draksic, joka vaikutti myös tyytyväiseltä leirin kokonaisuuteen. Asiakas on aina oikeassa, joten pikainen haastattelu tehtiin maajoukkue-, junnu- ja veteraanijudon edustajille.

Lyhyet ja ytimekkäät kysymykset olivat seuraavat.

  1. Nimi, seura, vyöarvo?
  2. Oletko käynyt monet treenit?
  3. Mitä mieltä leiristä?
  4. Mitä mieltä vetäjästä?
  5. Mikä on ollut leirin anti sinulle?

Emil Ujala, Porvoon Shirokawa (4 kyu) vastaili näin:

“Nää on mun tokat treenit. Ihan kivat (treenit). Jatkakaa samalla mallilla. Tykkää, kun se (An) tekee seoi-nagea. Oon saanut ainakin tai-otoshin toimimaan paremmin”, toteaa Emil leirin hyödystä itselleen.

Emmi Keränen Meido-Kan (3 kyu) ja Carolina Hietanen-Lin Chikara (4 kyu) halusivat molemmat sanoa painavat sanansa. Emmillä oli meneillään toiset treenit ja Caroliinalla jo viidennet:

”Ihan sikahyvä leiri. Vois olla jopa kovemmat treenit. Täällä on ollut kivaa”

”An on tosi hyvä”, totesivat tytöt samanaikaisesti. Ollaan opittu kouchi-maki-komi ja jotain muuta.”

Edustusjudokamme Roope Korhonen, Kajaanin judokerho (1 dan) summasi leiriä näin:

”Kaikki treenit olen käynyt. On erittäin hyvä leiri. An on maailman huippu ja tietää, mistä puhuu. On ajantasaista infoa, mitä tämän hetken huipulla vaaditaan, varsinkin -73 kg:ssa. Olen oppinut lisää rentoudesta ja taloudellisesta ottelutyylistä.”

Veteraanijudon ”primusmoottori” ja todellinen tehopakkaus Tom Pahlman, Hontai Judo (2 dan) tuumaili tekemisen lomassa seuraavaa:

”Olen ollut mukana kaikki treenit, paitsi kahdet seurasin sivusta. Hyvä leiri. Vanhempikin ihminen pystyy olemaan mukana, kunhan itse muistaa omat rajoitteensa. Päävalmentaja on todella hyvä vetäjä. Olen oppinut lisää judosta – vanhempanakin oppii vielä uutta.”

Suomen kesäleirien anti oli varmasti korkeatasoista niin vetäjien kuin järjestelyiden osalta, toteaa Esa Korkia-aho.

Hyvä leiri, parempi mieli! Kiitos vastaajille ja hyvää treenisyksyä kaikille!

Esa Korkia-aho (teksti ja kuvat)

Judoliiton hallituksen,

Judoliiton valmennusvaliokunnan ja viestintä- ja markkinointivaliokunnan jäsen

 

Leirikuvia ja uutisia lisää Meido-Kanin sivustoilta: https://meidokan.fi/judo/

Saku Tanayaman ottamia valokuvia seuran IG-tilillä: https://www.instagram.com/explore/tags/helsinkijudocamp2022/

http://adobe.ly/3zYhzJd

https://www.instagram.com/meidokanry_judo/