Top Team -valinnat sekä päätökset urheilijoiden taloudellisen tuen osalta julkistettiin Team tilaisuudessa 14.12 klo 20:00. Päätösten julkistaminen tehtiin tässä vaiheessa, heti niiden valmistuttua, jotta urheilijat ehtivät huomioida ne tulevan vuoden suunnitelmissaan.

Entistä merkitsevämmäksi kriteeriksi nousi sitoutuminen yhteiseen suunnitelmaan ja valmennuslinjaan, johon Olympiakomitea nimenomaan halusi tehostamistukea kohdentaa.

Top Teamiin kuuluu vuonna 2022 seuraavat urheilijat:

Martti Puumalainen
Luukas Saha
Turpal Djoukaev
Valtteri Olin
Roope Korhonen

Esitys urheilijakohtaisen tuen jakautumisesta ja Top Team valinnoista löydät tämän uutisen lopusta PDF-tiedostona.

Judoliiton tuen jakamisessa noudatettiin kilpailumenestykseen perustuvaa pistelaskujärjestelmää samalla tavalla kuin edellisenä vuonna. Top Teamiin valittujen urheilijoiden kohdalla menestykseen perustuvat pisteet laskettiin kaksinkertaisina.

Olympiakomitean tehostamistuentuen jakamisessa Top Teamiin valituille urheilijoille huomioitiin tukipäätöksen ehdot tuen kohdentamisessa. Olympiakomitean tehostamistukipäätöksen vuodelle 2022 löydät PDF-tiedostona tämän uutisen lopusta.

Top Teamin kokoonpanoa tarkastellaan seuraavan kerran toukokuussa ennen olympiakarsintojen alkamista. Tämän vuoksi Top Teamille kohdennettua Olympiakomitean tehostamistukea jätettiin jaettavaksi 10.000 euroa toukokuulle.

Solidaarisuustukihakemus avattu

Kuten edellisvuonnakin Judoliitto jakaa myös hakemuksiin perustuvaa solidaarisuustukea. Hakemus on avattu Judoliiton nettisivuilla ja löytyy uutisista etusivulta tai suoraan linkistä uutisen lopusta.

Solidaarisuustuki on suunnattu erityisesti suunnitelmalliseen tavoitteelliseen harjoitteluun ja valmennusjärjestelmään sitoutuneille vähintään alle 21-vuotialle judokoille – kilpailumenestys ei ole ainoa merkitsevä mittari. Solidaarisuustukea voivat hakea myös nyt vuoden vaihteessa alle 21-vuotiaiden ikäluokkaan siirtyvät urheilijat. Solidaarisuustukipäätökset julkistetaan joululeirillä.

Kaikki myönnetyt tuet tulee hyödyntää Judoliiton suunnitelman mukaisissa kansainvälisissä tapahtumissa. Tukea ei voi käyttää kerralla yhteen tapahtumaan, vaan tuen suuruudesta riippuen sillä kustannetaan Judoliiton suunnitelman mukaisista tapahtumista tietty prosenttiosuus, jotta tuen käyttö jakautuu tasaisesti vuoden ajalle. Myös osallistumista Judoliiton tapahtumiin, kuten edustusvalmennusleireille, edellytetään tuen saajilta.

Top Team valinnat ja rahoituspäätökset: Funding + top team 2022

Solidaarisuustukihakemus täältä