MARTTI PUUMALAINEN

Martti Puumalainen

Miehet yli 100 kg

  • Meidokan
  • Syntynyt 1997
  • Valmentaja Rok Draksic
  • Aloitti judon 10-vuotiaana
  • Kilpaillut 14 vuotta

”Kilpailemisen aloitin kymmenvuotiaana eli kilpaillut olen jo neljätoista vuotta. Judossa hienointa on, että se on rehtiä -yksi vastaan yksi kamppailua, jossa saa vetää täysillä ilman pelkoa toisen satuttamisesta. Judossa kehittymiseni ei ole ollut lineaarista. Välillä on ollut heikompia jaksoja, jolloin on tuntunut, että kehitystä ei ole tullut yhtään ja välillä taas tuntunut, että kuukaudessa kehittynyt vuoden verran. Vaikein hetki urallani oli vuoden 2018 U23 EM-kilpailut. Painonpudotus kisoihin oli äärimmäisen vaikeaa ja menestys oli muutenkin sinä vuonna ollut heikonlaista, joten tulosta olisi pitänyt tehdä. Hävisin ensimmäisen ottelun ja päätin, että joko judo loppuu tai painonpudottaminen loppuu. Tämän jälkeen tein ison hypyn yli satakiloisten sarjaan ja painonpudottamisesta vapautunut energia alkoi näkyä myös tuloksissa positiivisesti. Urani vaikein hetki oli ponnahduslauta isommalle menestykselle. Edelleen tuntuu, että en ole vielä valmis judokana, vaan jopa parhaimmatkin heitot vaativat edelleen hiomista. Urheilijana olen määrätietoinen ja kurinalainen. Pystyn tekemään itselleni lupaamat asiat ja elää 100 % huippu-urheilijan elämää. Judokana olen hyvä heittämään, voimatasot ja kestävyys on myös kunnossa.”

TÄRKEIMMÄT TUKIJAT

Niemi, GalleriAri, Haaja, Suomen Puolustusvoimat, perhe

PARHAAT TULOKSET

2021 MM 7., 2020 European Open 3.,  2019 U23 EM 3., EYOF -hopeaa alle 18-vuotiaana.

TAVOITTEET

Loppuvuodesta 2021 menestyminen IJF World Tour – kisoissa hyvin menneiden MM-kisojen jälkeen (7.). Pitkän aikavälin tavoitteena on nousta seuraavan Olympiadin aikana maailman huipulle ja arvokisamitalien voittaminen. Pariisin Olympialaiset 2024.

MITÄ MUUTA TEET ELÄMÄSSÄSI JUDON LISÄKSI?

Olen töissä Puolustusvoimien Urheilukoulussa, mikä mahdollistaa täysipainoisen urheilun. Vapaa-aikana tykkään ottaa mahdollisimman rennosti liikoja tekemistä suunnittelematta. Pidän myös videopelien pelaamisesta.

Puumalainen kuuluu Olympiakomitean henkilökohtaisen harjoitteluapurahan piiriin. Hän on aikuisten maajoukkueen kapteeni ja kannustaa myös muita tekemään parhaansa. Huumorintajuinen ja hymyilevä jättiläinen ei jätä ketään kylmäksi.

Puumalainen ei pelkää julkisuutta ja hänestä löytyy paljonkin juttuja sosiaalisesta mediasta. Kurkkaa esim. seuraavia juttuja:

Suomen ykkösjudoka kellisti Grand Slamissa 175-kiloisen olympiamitalistin (YLE) »