Mikkelin Judo ja Mäntyharjun Judo organisoivat yhdessä 13.11. Etelä-Savo Shiain, jossa kilpailupäällikkö tuli Mikkelistä ja tapahtuma organisoitiin Mäntyharjulla.

Ennakkoluulottomaan ja voimavaroja yhdistävään ratkaisuun päädyttiin, jotta saatiin toimiva ja edullinen kilpailupaikka ja Etelä-Savon alueen tapahtumaperinne säilymään. Samalla yhteistyötä tehtiin yli aluerajojen, sillä Mikkeli kuuluu Itäjudoon ja Mäntyharju Kaakkois-Suomen alueeseen.

Lauantaina kilpailutapahtumaan osallistui yhteensä 106 judokaa 18 eri judoseurasta. Suurimmat joukkueet tulivat Mikkelistä ja Lahdesta, josta tapahtumaan tultiin yhteisbussilla. Voit katsoa tapahtuman tuloskaaviot täältä. 

Etelä-Savo Shiain Maiju Kokkonen

Kilpailujen valokuvia ottivat Maiju Kokkonen, jonka kuvia näet täältä.

Sami Erjansalo, jonka kilpailupäivän kuvat löytyvät täältä

Sami Erjansalon leirikuvat sunnuntailta 14.11. löydät täältä.

Muista mainita kuvia käyttäessäsi: Judoliitto/kuvaajan nimi

 

Kilpailupäällikkö Jani Räisänen Perttu Erjansalo

Kilpailupäällikkö Jani Räisänen (Mikkelin Judo) on tyytyväinen tapahtumaan.

”Minusta kokonaisuus oli onnistunut. Kaikki toimi hyvin ja ottelut rullasivat eteenpäin. Toki aina löytyy pientä viilattavaa ja säädettävää. Seurayhteistyö toimi hyvin. Ei ollut havaittavissa kahtiajakoa, vaan seuratoimijat tekivät yhteistyötä keskenään. Oli helppoa johtaa aktiivista ja toimivaa kisatiimiä.”

Jani rohkaiseekin seuroja kokeilemaan yhteistyötä, koska sen myötä oppii aina uutta. Hänen mielestään onnistumisen edellytys on siinä, että on selkeä tehtäväjako ja tieto siitä, kuka hoitaa mitäkin järjestää sitten kilpailun seura itse tai yhteistyössä toisten kanssa. Ensi vuonna seurat aikovat järjestää taas tapahtuman yhdessä pienillä ”viilauksilla”:

”Saadaan katsojille paremmin tilaa ja paikkaa toimivammaksi. Kun saadaan enemmän markkinoitua, niin varmasti saadaan muutama lisää kisaamaan.”

Ansku Paavilainen ja Tuomas Rantanen

Yhteistyötä laajentaa omaa ymmärrystä ja haastaa kehittymään judossa

Sunnuntaina tapahtuma jatkui Kaakkois-Suomen alueleirillä Mäntyharjun uudella dojolla, jossa osa lauantain kilpailijoista oli majoittunut. Vierailevaksi vetäjäksi Mäntyharjulle oli tullut Lounais-Suomen aluepäällikkö Ansku Paavilainen, joka veti yhdessä Kaakkois-Suomen aluepäällikkö Tuomas Rantasen kanssa harjoitukset. Rantanen kommentoi viikonlopun kokemuksia seuraavasti:

 ”Oli hienoa nähdä, miten talkooväki Mäntyharjulla oli työn touhussa ja saatiin hienosti koko tapahtuma vietyä läpi! Dojo on hyvä ja tilava (350 neliötä tatamia). Porukka jaksoi hyvin harjoitella ja oli innostunutta. Oli kiva huomata, kuinka asioita saatiin oivallettua eri perspektiivistä. Nuoret pääosin tykkäsivät tapahtumasta ja seurojen väki haluaa lisää vastaavia tapahtumia. Valmennuksen puolella oli hienoa huomata, kuinka mekin saatiin uutta oppia”.

Tällä Tuomas viittaa Ansku Paavilaisen vierailuun. Ansku itse toteaa, että hänen käyntinsä osoittaa, että pystytään aluepäällikkötason yhteistyöhön. Lisäksi hän rohkaisee seuravalmentajia lähtemään mukaan matolle mukana olleen Manne Isorannan sanoja lainaten:

”Leireillä voi oppia aina uutta näkökulmaa toiselta valmentajalta, vaikka tekniikka olisi tuttu.” Alueleirin yhteydessä seuroille heitettiin myös tavoite, että jokaiseen alueen tapahtumaan osallistuisi vähintään 10% kunkin seuran jäsenistä.”

Näin saataisiin judoyhteistyö seurojen välillä vauhdittumaan ja osaamista sekä resursseja jaettua. Sami Erjansalon leiripäivänä ottamista kuvista välittyy positiivinen tunnelma, jossa kaikilla on kivaa treeneissä, vaikka hiki lentää ja tatami tömisee.

Mäntyharjun Judon puheenjohtaja Jari Pylvänäinen tiivisti tunnelmat heti tapahtuman jälkeisenä maanantaina, että olo on väsynyt, mutta onnellinen.

Jari Pylvänäinen

Jari Pylvänäinen vasemmalla