Kauhajoen alueleiri

Kauhajoella Keskilännen ensimmäinen judon alueleiri koronan puristuksessa

Alla Keskilännen kuulumisia aluepäällikkö Tero Haukkalan kynästä. Katso alueen judoseurat täältä.

Keskilännen judoseurojen uuden alueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma kokosi leirin muodossa yhteen 34 judokaa. Alueellamme vallitseva koronaepedemian vuoksi paljon aikuisia ja etenkin nuoria joutui jäämään pois hyvin onnistuneelta leiriltä.

Leirille saatiin kuitenkin alueen viidestätoista judoseurasta leiriläisiä kuudesta eri seurasta. Ensimmäinen reaktio jo ilmoittautumisessa – oli silmin nähden ilahtuneita ilmeitä pitkän tauon jälkeen. Alkulämmittelyissä saimme turvaksemme päivystävän poliisipartion dojon ovensuulle seuraamaan alkanutta leiriä. (Treenikuvat Tero Haukkala)

Kauhajoen alueleiri_poliisipartio Kauhajoen alueleiri_Tero Haukkala

Syyskuun 2021 valmentajaksi valittu Racid El Kadirin toimivista tekniikoita saimme paljon pohdittavaa omaan tekniikkarepertuaariin  ja tuleville oman salin treeneille uusia ulottuvuuksia.

Matti Hautoniemi omalla persoonallaan innosti junioreita todellisiin suorituksiin ja myös aikuiset saivat randoreiden muodossa ottaa viimeisetkin hikipisarat irti itsestään.

Saimme myös tutustua alueemme mökkiasukkaaseen Sandy Nymaniin 5.Dan, jonka olimme kutsuneet leirillemme. Myös Sandy antoi hyviä neuvoja harjoittelemiimme tekniikoihin.

Leirin lopuksi judoleirin järjestäjä oli varannut meille saunan ja uimahallin käyttöön, niin saimme vielä rentoutua poreissa ennen kotiin lähtöä.

Leirillä kuultua

Eräs nuori juniorijudoka kysyi minulta, milloin olen aloittanut judon ja vastasin hänelle että vasta aikuisiällä – olinkohan ollut 25 vuotias. Tähän nuori judokanalku tuumasi, että hän on aloittanut jo 10 vuotiaana, niin hänestä tulee paljon parempi kuin minusta. Tähän totesin, että varmasti tulee paljon, paljon parempi.

Leiri oli onnistunut kaikin puolin ja totesimmekin, että on päätettävä uudesta kokoontumisaikataulusta pikaisesti.

Tero Haukkala Keskilänsi

Tero Haukkala

Keskilännen judoseurojen aluepäällikkö