Veteraanien EM-kilpailut oteltiin Bosnia-Herzegovinassa Sarajevossa. Sunnuntai huipentui joukkuekilpailun mestaruuteen.

Matkalla joukkuemestaruuteen kaatui Italian voittanut Ranska ja loppuottelussa myös kovaksi judomaaksi tiedetty Georgia. Samalla veteraanit tekivät historiaa ottamalla Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen joukkuekilpailun Euroopanmestaruuden.

Suomen joukkueessa ottelivat Loredana Lari, Susan Koski, Sini Hukka, Tony Bäckman ja Juhki Salmela. Valmentajina toimivat Tom Pahlmam ja Pasi Lauren.

EM-kilpailuissa Suomella oli iso joukkue. Yksilösarjoissa kultamitaliin ylsi Susan Koivu. Hopeaa ottivat Loredana Lari, Sini Hukka, Pasi Lauren ja Juha-Matti Salmela. Pronssia sai kaulaansa Tom Pahlman. Seitsemänsiksi ylsivät Toni Bäckman, Mikko Haapalainen, Mikko Löf ja Janne Pietiläinen. Tero Haukkala koki tappion ensimmäisessä ottelussaan.

Veteraanien EM-kilpailut käytiin 6. – 9.6. Kilpailuihin osallistui noin 760 judokaa 35 maasta. Lisää tietoa kilpailuista löytyy Euroopan Judounionin nettisivuilta (eju.net) ja kaaviot sekä videot otteluista osoitteesta judotv.com.