Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettava Judoliiton ja judoseurojen koulujudokiertue on tutustuttanut jo lähes 300 lasta ja nuorta Espoossa judoon.

Judoliitto sekä lasten ja nuorten Tähtiseura Espoon Urheilijat käynnistivät koulujudokiertueen Espoosta lokakuun 31. päivä. Kauklahden yläasteikäisiä nuoria liikkui Espoon Keskuksen harrastetiloissa liikunnanopettaja Tommi Forssin järjestämänä 102 oppilasta. Espoon Urheilijoiden Ronja Eklund toimi judo-osuuksien vetäjänä yhdessä nuorten judokoiden Topias Sarkkisen, 15 ja Aaro Poikolaisen, 15 kanssa. “On hienoa päästä vetämään judoa näin isolle porukalle. Toivottavasti kaikilla on hauskaa myös Soukan koululla ja pääsemme tarjoamaan uusia kokemuksia. Jospa kipinä syttyy ja löytyy jollekin uusi harrastus.”

Judoesittelyt jatkuivat maanantaina 11.12. Soukan koululla. Soukan koulun luokanopettaja, Taija Schroderus: myös ujommat oppilaat ovat osallistuneet todella hyvin, joka on mielestäni harvinaista. Tätä on ihmetelty muiden ryhmien opettajien kanssa, että miten hienosti judokat ovat pystyneet osallistamaan kaikkia lapsia. Ryhmät ovat kuitenkin olleet hyvin hetorogeenisiä. Ihan loistava konsepti, Taija päättää. Peukkuäänestyksen vastaanotto oli lapsilta 95 prosenttisesti positiivinen tai hyvin positiivinen. Judoa kokeili Soukan koululla 186 lasta ja yhteensä 17 opettajaa näki kokeilun.

Judolähettiläät pääosassa Espoossa

Espoon Urheilijoista Ronja Eklundin lisäksi osallistui yhteensä viisi nuorta judokaa, joista nuorimmat olivat 13- ja 14-vuotiaita tyttöjä.

Lapset katsovat helposti nuoria ylöspäin, etenkin jos kyse on ala-asteikäisistä lapsista. Nuoret keräävät samalla arvokasta ohjaamiskokemusta, josta on hyötyä esimerkiksi kesätyöpaikkojen haussa.

Espoon urheilijoilla ohjaamiskerrat kuuluvat vyökokeisiin, joten lisäporkkaa on nuorille tarjolla. Judolähettiläistä konseptoidaan mallia seuroille, joka auttaa judolähettilästoiminnan aloittamisessa.

Koulujudokiertue jatkuu 2024

Judoliiton 65-vuotisjuhlavuotena liitto järjestää yhdessä seurojen kanssa valtakunnallisen koulujudokiertueen. Kiertue käynnistyi Espoosta.

Yhteistyössä Espoon Urheilijoiden kanssa tarjottiin koululaisille lajikokeilu, joka innostaisi myös vähemmän liikkuvia lapsia ja nuoria.

Tammikuussa kiertue rantautuu Kuopioon, Rovaniemelle ja Turkuun, päättyen Vantaalle/Helsinkiin helmikuussa. Tavoitteena luoda lisää konsepteja, jotka auttavat seuroja toteuttamaan judoesittelyitä ja -toimintaa.

Hankkeeseen kuuluu myös sponsorimyyntikoulutus

Seuroille tarjotaan ilmainen sponsorimyyntikoulutus etänä lauantaina 13.1. Webinaaripohjainen koulutus soveltuu erityisesti seuroille, jotka ovat kiinnostuneita yritysyhteistyön aloittamisesta tai haluavat lisätä sponsorimyyntiään. Koulutus on seuroille ilmainen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Kiinnostaako esiintyminen Judon promovideoilla?

Kuvauksia tehdään tammikuun 15. päivä Vallilassa. Kuvauksiin etsitään kahta lasta (4-9 -vuotiaita mieluiten tyttö ja poika), kahta nuorta 10-14 vuotiasta ja kahta 14-20 -vuotiasta. Etsinnässä myös seniorijudokoita. Mikäli esiintyminen judon promo- ja opetusvideoilla kiinnostaa, niin voit olla suoraan yhteydessä Koulukiertueen tuottajaan Toni Nikuseen p. 0503415990.

Mitä: Judoliiton hankerahoittamana koulujudokiertue

Miksi: Etsitään ja kokeillaan erilaisia tapoja lasten ja nuorten liikuttamiseksi ja judon esittelemiseksi. Luoden konsepteja seuroilta seuroille, jotta mahdollisimman monella seuralla olisi mahdollisuuksia liikuttaa lapsia ja nuoria paikallisesti.

Missä: Espoo, Rovaniemi, Kuopio, Turku ja Helsinki-Vantaa -seurojen yhteistyössä.

Ketkä: Judoliitto, paikalliset judoseurat ja hankkeen tuottajana espoolainen Sponssi Oy:n Toni Nikunen.