Veteraanien judon MM-kilpailut pidettiin Abu Dhabissa. 31.10. – 03.11. Osanottajia oli yhteensä 973 judokaa 63 eri maasta.

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä 31.10. ottelivat miehet vähintään 55 vuotta ( ikäluokat M6-M9 ). Pasi Lauren osallistui sarjaan M6 (55 -59 vuotta) alle 73 kg. Sarjassa oli 8 judokaa. Pasilla oli 3 ottelua, jotka hän kaikki voitti. Kaksi niistä päättyi Pasin upeaan uchi mataan.

– Voittaminen ei ole koskaan helppoa ja usein se ei edes ole tärkeää. Vaikka haluan paljon enemmän voittaa kuin hävitä, emme saa koskaan aliarvioida rehellisen ja kunniallisen häviön tärkeyttä, totesi Lauren voittoisan kilpailupäivän päätteeksi.

Tom Pahlman osallistui sarjaan M9 (vähintään 70 vuotta) alle 66kg jossa oli 5 judokaa. Pahlman voitti neljästä ottelustaan kaksi.

Sarja oli erittäin tasainen: voittajalla oli 3 otteluvoittoa, mutta kolmella seuraavalla oli 2 otteluvoittoa.  Pahlman sijoittui sarjassaan toiseksi.

–  Sarja oli niin tasainen, että melkein kilpailua enemmän sai jännittää ottelujen jälkeen, mikä on lopullinen sijoitus tulosluettelossa, kertoi Pahlman.

Toinen kilpailupäivä Abu Dhabissa

Tony Bäckman otteli sarjassa M3 alle 81 kg. Sarjassa oli 30 judokaa. Tonylla oli 5 ottelua joista hän voitti 4 ja häviten semifinaalin. Tony sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

– Todella kova päivä ja todella korkealle arvostan tämän MM mitalin, melkein tuli tippa silmään kun katsoin palkintopallilla Suomen lippua, kuvasi tunnelmiaan Bäckman.

Niko Korhonen otteli sarjassa M1 alle 100 kg. Sarjassa oli 15 judokaa. Nikolla oli 4 ottelua joista hän voitti 2. Nikon sarjassa oli 15 judokaa ja Nikon sijoitus oli 7:s.

Kolmas kilpailupäivä: Vuorossa M4 ja M5 ikäluokat

Asser Kokkonen ja Anssi Ryhänen osallistuivat sarjaan M4 alle 66 kg. Sarjassa oli 16 judokaa. Kummallakin oli 4 tiukkaa ottelua joista molemmat voittivat 2 ottelua. Kumpikin hävisi semifinaalin sekä pronssiottelun sijoittuen viidensiksi.

Kari Tuomennoro osallistui sarjaan M4 -73 kg. Sarjassa oli 18 judokaa. Karilla oli 3 ottelua joista hän voitti yhden. Mika Haapalainen osallistui sarjaan M4 alle 90 kg. Ko sarjassa olin 20 judokaa. Mikalla oli yksi tiukka ottelu, jonka hän hävisi.

Juha-Matti Salmela osallistui sarjaan M4 yli 100 kg. Sarjassa oli 16 judokaa. ”Juhkilla” oli 4 ottelua, joista hän voitti 2. Hän hävisi semifinaalin ja pronssiottelun sijoittuen viidenneksi.

Viimeinen päivä

Loredana Lari osallistui sarjaan F3 alle 57 kg. Sarjassa oli 4 judokaa. Lari voitti 2 ottelua ja hävisi yhden sijoittuen toiseksi.

– Näyttää siltä että MM-kultamitali ei tahdo tulla luokseni, yritän taas ensi vuonna. Tein parhaani, oli hauskaa, sain uusia ystäviä ja tapasin vanhoja tuttuja, kuvaili päiväänsä Lari.

– Yhteenvetona voidaan todeta että Suomen veteraanimaajoukkueella on todella hyvä yhteishenki ja että joukkue menestyi hyvin, kertoo Pahlman.

Joukkue toi kotiin yhden kultamitalin, kaksi hopeamitalia ja yhden pronssimitalin. Tämän lisäksi oli Suomella tulosluettelossa kolme viidettä ja yksi  seitsemäs sija. Suomen joukkueen lääkärinä toimi Maria Lauren ja Daniel Lari toimi joukkueen fysioterapeuttina.

– Myös heille ( Maria Lauren ja Daniel Lari ) suurkiitos, päättää Tom Pahlman raporttinsa Abu Dhabista.