Kansainvälinen Judoliitto (IJF) teki 29.4. yllättävän päätöksen sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen tällä viikolla alkaviin judon MM-kisoihin Dohassa. IJF:n päätöksen pohjana oli Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) asettamat vahvat neutraliteettiin liittyvät reunaehdot (ei armeijakytköksiä, ei maatunnuksia, ei sodan kannatusta jne). Eilen IJF uutisoi, että em. syistä 8 venäläiseltä judokalta evättiin osallistuminen MM-kisoihin.

Eilen Judoliiton hallitus viestitti asian uutissivustoillaan (linkki uutiseen) ja kertoi vastustavansa IJF:n päätöstä, vaikka vaikutusmahdollisuudet ovat tässä kohtaa heikot. Samassa viestissä todetaan tilanteen haastavuus, kun kyseessä on suomalaisten urheilijoiden ja valmentajien työntekeminen.

Suomen Judoliiton hallitus päätti kokouksessaan pyrkiä edelleen vaikuttamaan IJF:n päätöksiin yhdessä EJU:n ja Pohjoismaiden judoliittojen kanssa ja seuraa tilanteen kehittymistä. Judoliitto tukee myös Olympiakomitean linjausta, jossa suomalaisille urheilijoille pyritään varmistamaan osallistuminen ja valmistautuminen karsinta- ja arvokisoihin.

 

Lisätiedot:

Esa Niemi

Puheenjohtaja

esa.niemi@judo.fi

0400 452400