Emma Krapu ja Emilia Kanerva sarjavoittoihin Riikan Eurooppa Cupissa.

Juniori-ikäinen (U21) Emma Krapu otti ensimmäisen Eurooppa Cup -tasoisen mitalin voittamalla naisten -78 kiloisten sarjan sunnuntaina Riikassa. Kultaiseen mitaliin vaadittiin kolme otteluvoittoa.

Vantaan Jukaraa edustava Krapu päihitti ensimmäisessä ottelussaan Latvian Una Dolgilevan kolmella varoituksella. Semifinaalissa Puolan Natalia Nowaczyk lensi komealla lonkan ja jalkaheiton yhdistelmällä 10-0.

Finaalissa Hollannin Amber Weiland otti heti alkuun tiukan otteen kultamitalista heittäen matalalla käsivarsiheitolla waza-arin eli seitsemän pisteen arvoisesti. Tämä ei kuitenkaan Emmaa hetkauttanut vaan hän käänsi hollantilaisen huonon yrityksen selälleen waza-arin arvoisesti. Tilanne jatkui mattoon, jossa Krapu sai jalan irrotuksen päätettyä sidontaan 10-0. Näin Kravulle sarjavoitto.

”Otteleminen tuntui tänään hyvältä. Jokaiseen otteluun oli etukäteen mietitty suunnitelma, jossa pääasiassa pysyin.” kommentoi Krapu Latviasta.

Myös Kanervalle kultaa

Kirkkonummen Judoseuraa edustavan Emilia Kanervan sarjavoittoon naisten -63 kiloisissa vaadittiin lauantaina neljä jatkoaikaottelua. Alkuotteluissa tiukimman vastuksen antoi lohkofinaalissa Iso-Britannian Jessie Edwards, joka kolmen minuutin jatkoajan jälkeen liputettiin ulos. Finaalissa Kanerva sai urakoida vielä pidempään, sillä Hollannin Kamile Nalbat hallitsi hivenen ottelua varoitusten ollessa 2-1 hollantilaisen eduksi. Jatkoajan viidennellä minuutilla Kanerva kuitenkin ratkaisi ottelun itselleen waza-arin arvoisella ouchigari-jalkaheitolla. Näin Emilialle kultaa Riikasta.

”Päivästä jäi todella hyvä fiilis ja varsinkin haastavan vuoden jälkeen voitto merkitsi paljon. Hienoa oli myös nähdä, kuinka hyvin voima ja kunto kestivät, ja matsit kääntyivät itselle, mitä pidemmälle mentiin.” kommentoi Emilia Riikasta.

Päivän muista suomalaisista hienosti viidenneksi sijoittui Pihla Matikainen (Maskun Tempo) sarjassa -57kg kahdella otteluvoitolla ja Joonatan Kujanhaara (Chikara, Helsinki) seitsemänneksi kolmella otteluvoitolla sarjassa -66kg. Erika Vauhkonen (Chikara) ja Venla Laiho (Nummelan Judo) sarjassa -57kg jäivät tällä kertaa ilman otteluvoittoja.

Pihla Matikainen 5. Kuva: Roberts Voskans.

Joonatan Kujanhaara. Kuva: Roberts Voskans.

Emilia Kanerva käsivarsiheitossa. Kuva: Roberts Voskans.

 

Tulokset: live.ijf.org/cont_cup_sen_lat2023/live_video