Vuoden 2023 judon SM-kilpailut järjestetään BläkBoksissa Ideaparkissa 4.-5.3.2023. Kevään SM-kamppailuissa kohtaavat aikuiset ja alle 18- ja 21-vuotiaat nuoret.  Tervetuloa nauttimaan kaksipäiväisestä tapahtumassa elämyksellisissä puitteissa keskellä Suomen suurimman kauppakeskuksen sykettä.

Olympiaurheilua ja tulevaisuuden toivoja

Tapahtumassa pääset näkemään olympiajudon kotimaan huippu-urheilijat ja kohtaamaan tulevaisuuden mitalitoivot saman viikonlopun aikana. Orimattilan Judoseura järjestää tapahtuman, jota Ideapark Lempäälä tukee merkittävällä mainospanostuksellaan, tarjoamalla huikeat puitteet. Judoliitto on vahvasti myös mukana tapahtuman viestinnässä ja toteutuksessa. Vuoden 2022 tapahtuma teki osaltaan tunnetuksi judoa kilpaurheiluna ja liikuntamuotona. Tapahtumasta uutisoitiin laajasti tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Judo näkyy myös ennen tapahtumaa kauppakeskuksen screeneillä pyörivin videoin.

Viikonlopun ohjelma

Kaikki viikonlopun ohjelma tapahtuu tänä vuonna Ideaparkin BläkBoksissa, myös punnitukset. Aikuiset kilpailevat lauantaina 4.3. (punnitus perjantai-iltana). Nuoret ottelevat sunnuntaina alkaen alle 21-vuotiaista (punnitus lauantaina tai kilpailupäivän aamuna).

Aikuisten SM-kilpailut 4.3.2023

Punnitus ja arvonta

Perjantaina 3.3.2023 klo         17:00 – 19:00 kisapaikalla
Epävirallinen punnitus klo     17:00 – 18:00 kisapaikalla
Virallinen punnitus klo            18:00 – 19:00 kisapaikalla

Perjantaina 3.3. klo 21:00 kilpailupaikalla. Arvonta suoritetaan LIVE-lähetyksenä.

Painoluokan vaihtaminen on tehtävä viimeistään osallistumisen varmistamisen yhteydessä, ei mahdollista enää punnituksessa. Perjantain punnitustulos kelpaa myös sunnuntaina, mikäli nuorten SM-kilpailija osallistuu myös aikuisten sarjaan.

Aikuisten SM-kilpailut lauantai 4.3.2023 ohjelma

09:00​    Kilpailupaikka ja lipunmyynti aukeavat
09:15     ​Osa kilpailijoista arvotaan sääntöjen mukaiseen tarkistuspunnitukseen
10:00    ​Kilpailuviikonlopun avaus
10:15     Alkuottelut
15:00    Avajaisseremoniat
15:15​     Mitaliottelut ja palkintojenjako

Katso kutsu täältä: SM_kutsu_aikuiset_4.3.2023

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Alkuotteluiden jälkeen pidetään tauko ennen finaaliotteluita. Seuraa tiedotusta judokisa-sivustolla sekä tapahtuma-aikaisia tiedotusta.

Nuorten SM-kilpailut lauantai 5.3.2023 

Punnitus ja arvonta

  • Lauantaina 4.3.2023 klo 16:00 – 18:00 (osallistumisen ja painoluokan vahvistaminen) tai sunnuntaina 08:00-08:30.
  • Epävirallinen punnitus lauantaina klo 16:00 – 17:00 kisapaikalla
  • Virallinen punnitus lauantaina klo 17:00 – 18:00 ja sunnuntaina 08:00-8:30 kilpailupaikalla.

Arvonta: Lauantaina klo 20:00 kilpailupaikalla. Arvonta suoritetaan LIVE-lähetyksenä.

Painoluokan vaihtaminen on tehtävä viimeistään osallistumisen vahvistamisen yhteydessä, ei mahdollista enää punnituksessa. Huom! Mikäli kilpailija osallistuu aikuisten SM-kilpailuihin 4.3., hyväksytään perjantain 3.3. punnitustulos myös sunnuntain kilpailuun samassa painoluokassa.

Sunnuntai 5.3.2023 ohjelma

09:00​    Kisapaikka ja lipunmyynti aukeaa yleisölle
09:15     ​Osa kilpailijoista arvotaan sääntöjen mukaiseen tarkistuspunnitukseen
10:00  ​  Kilpailupäivän avaus
10:15     U21 alku- ja mitaliottelut ja palkintojen jako, jonka jälkeen U18 alkuottelut, mitaliottelut ja palkintojenjako

Tarkempi aikataulu täsmentyy, kun ilmoittautuminen päättyy 28.2.2023. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Katso nuorten SM-kilpailujen kutsu täältä: SM_kisat_nuoret_5.3.2023

Ilmoittautuminen kilpailuun ja osallistumismaksut

Osallistumisoikeudet ja muut määräykset löytyvät Judoliiton kilpailumääräyksistä. Kilpailu- ja sääntövaliokunta voi myöntää hakemuksesta poikkeusluvan. Poikkeuslupaa on haettava 19.2.2023 mennessä, myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Judoliiton jäsenseurojen jäsenet, joiden jäsenyys on voimassa Suomisport rekisterissä.

Urheilijoiden ja valmentajien ilmoittautuminen tapahtumaan on tehtävä Judokisa-järjestelmän kautta viimeistään tiistaina 28.2.2023.

Aikuisten yksilökilpailun ilmoittautumiset täältä. 

Nuorten yksilökilpailujen ilmoittautuminen täältä.

Osallistumismaksut ovat aikuisten yksilökilpailuun 70 e/kilpailija ja nuorten SM-kilpailuihin 50 e/kilpailija yhteen sarjaan. Ilmoittautumismaksu on maksettava tiistaihin 28.2.2023 mennessä Orimattilan Judoseuran tilille OSUUSPANKKI – IBAN FI 76 5308 0750 0050 33. Viestiin kilpailijan nimi ja seura.

Liput ja ruokailu

Päivälippu tapahtumaan maksaa 15 euroa. Liput yleisöpaikoille myydään suoraan ovelta. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan maksutta. VIP-liput tulevat myyntiin helmikuun alussa Tiketin kautta. Niiden hinta on 59 e/hlö. Tämä sisältää oman pöytäpaikan lisäksi istumapaikat A-katsomon parhaille paikoille, kahvi- ja teetarjoilun, Buffet-ruokailun (2 ruokajuomaa) jälkiruokineen sekä rauhallisen tilan nauttia live-lähetyksistä screenin kautta ja huomioida yhteistyökumppaneita tai seuratoimijoita. Paikkoja on saatavilla rajoitetusti ja ne menevät ostojärjestyksessä.

A-katsomon yläparvella oleva Bar Bläk Boks palvelee SM-vieraita ja sieltä voi ostaa pientä purtavaa, kuten Tapas-annoksia, pientä purtavaa sekä kahvia lisukkeineen. Kauppakeskuksen ruokapaikat palvelevat SM-yleisöä liikkeiden aukioloaikojen puitteissa.

Tapahtumassa huomioitu perhe- ja junioriystävällisyys

Ideapark Lempäälässä on aikarajaton pysäköinti SM-viikonlopun aikana. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät maksutta yleisöön, mikä tarjoaa perheille mahdollisuuksia tulla suuremmallakin porukalla tai kerätä vaikka bussillinen junioreita eri alueilta tai seurasta tarjoten virkistävä viikonloppu yhdessä SM-humun keskellä. Erityisesti lapsia ja nuoria on ajateltu myös Ideaparkin taholta:

”SM-tapahtuman kutsua näyttämällä pääsee puoleen hintaan pelaamaan minigolfia, ajamaan kierroksen kartingia tai testaamaan Skidiparkin tarjontaa. Haluamme, että koko perhe viihtyy tapahtumassa”, toteaa kauppakeskuksen toimitusjohtaja Visa Vainiola.

Lisäksi Ideaparkin liikkeet tarjoavat kiinnostavia etuja vieraille, kuten Superdry -20% yhdestä tuotteesta kutsua näyttämällä.

Tapahtumaan on helppo tulla omalla autolla. Tampereelta pääsee bussilla suoraan kauppakeskuksen pysäkille (linja 50).

Majoittuminen

Hiihtolomakaudesta johtuen majoitusvaraukset kannattaa tehdä nopeasti. Varalan urheiluopisto tarjoaa SM-yleisölle edullista majoitusta seuraavasti 12.2.2023 mennessä tehtyihin varauksiin: 69 €/vrk / 1hh, 89 €/vrk / 2hh, sis. aamupala koodilla: JUDOSM2023. Kysy ryhmämajoitushintoja vähintään 10 henkilölle.  Yhteys myyntiin: puh. 03 2631111 tai info@varala.fi. Varatessa kannattaa mainitse JUDOSM2023.

Muita majoitusvaihtoehtoja: https://visittampere.fi/majoitus/

Lisätiedot tapahtumasta: Kilpailupäällikkö Tero Rönkkö, p. 044 551 5544, judo@orimattilanjudo.fi


Katso video viime vuoden SM-kilpailuista täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Pc1s1Mto6rE