Leiriviikko Pajulahdessa

Kirjoittaja: Lambacka Perttu (14 v.), Koyama Rovaniemi
Yläkoululaisten leiriviikko Pajulahdessa alkoi Baltic Sea Championships-kilpailusta. Viikonloppu meni kisatunnelmien huumassa ja maanantaina oli ensimmäiset yhteistreenit kaikkien kisaajien kesken. Treenejä oli kaksi kappaletta ja niiden sisältöön kuului alkulämmittely, hieman omaa tekniikkaa ja paljon randoria. Kaksituntinen harjoitus vierähti silmänräpäyksessä. Ulkomaalaisista judokoista sai erittäin hyvää vastusta niin matossa kuin pystyssäkin. Urheilijan näkökulmasta katsottuna uudet treenikaverit olivat mukavaa vaihtelua vanhoihin harjoittelupareihin.
Yläkouluakatemia on jaettu pohjoiseen ja etelään. Pohjoisen porukka harjoittelee Rovaniemellä Santa Sportissa ja etelän ”sakki” Pajulahdessa. Tällä kertaa oli pohjoisen vuoro tulla Pajulahteen treenaamaan, koska Pajulahden poppoo oli käynyt viime leirillä Rovaniemellä.
   

Monipuolinen leiriviikko ja kansainvälisiä vieraita

Yhteen leiripäivään Pajulahdessa kuului opiskelua, luento ja kolme treeniä, joista yksi oli lajitreeni, yksi fysiikkatreeni ja yksi palauttava. Treenien sisältö vaihteli: ominaisuusharjoitteluun kuului voimaa, kestävyyttä ja taitoa. Judotreeniin kuului tekniikkaa, randoria ja kamppailullisia pelejä. Yhtä lajitreeniä oli seuraamassa Erasmus+ -koulujudoprojektiin kuuluvia valmentajia, joiden tarkoitus oli seurata treenin kulkua ja katsoa miten yläkoululaiset treenaavat. Valmentajat olivat kotoisin Portugalista, Sloveniasta, Kroatiasta sekä muualta Suomesta. Hekin osallistuivat treeniin ja heidän kanssaan otetut randorit olivat hyvää harjoitusta ja toivat kokemusta. Vinkkejäkin tuli kanssatreenaajille.
Yhteisleiri on todella järkevä, koska silloin kaikille löytyy varmasti pareja. Isot pohjoisen pojat saivat hyvät randorit aikaan etelän isojen kanssa ja myös pienimmillekin löytyi treenikavereita. Pohjoisen porukan mielestä leiri oli mahtava. Tekemistä riitti ja uusia kavereita löytyi. Tämän laadukkaan leiriviikon saivat aikaan urheilijat sekä valmentajat.
Katso valmentaja Jasmine Ahon video leiriltä täältä: https://www.instagram.com/reel/Cl78CVeKKB2/?utm_source=ig_web_copy_link
(Leirikuvat leiriläiset taustajoukkoineen)