Urheiluopistosäätiö on merkittävä judon merkittävä tukija ja yhteistyökumppani

Urheiluopistosäätiö on Judoliiton pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka on tukenut lajin harjoitusolosuhteiden ja urheilijoiden valmennuksen ja koulutuksen kehittämistä vuosien varrella, kuten Pajulahdessa tapahtuvaa leiritys- ja koulutustoimintaa.

Säätiö myöntää vuosittain liikunta- ja urheilujärjestöille, urheilijoille ja tutkijoille apurahoja toiminnan kehittämiseen. Urheiluopistosäätiö on mukana myös Pajulahden urheiluopiston ja olympiavalmennuskeskus Urhean toiminnassa. Vuodelle 2023 Urheiluopistosäätiö on myöntänyt Judoliitolle apurahoja yhteensä 13 200 euroa seuraaviin kohteisiin:

  • Sovelletun judon Pajulahti Games 2023 urheilijoiden
    leiriavustus sekä kilpailutoimitsijoiden
    kustannukset
  • Mentorointi-ryhmien käynnistäminen
  • Yläkoululeirityksen valmentajan palkkaus
  • Huippuryhmän korkeanpaikan harjoittelun tukeminen alppimajaleirityksillä
  • Nuorten olympiavalmentajan palkkatuki

Lisäksi urheilija-apurahoja judokoista saivat Valtteri Olin (Bodonos, Kerava) sekä Luukas Saha (Riihimäen Judoseura) molemmat 400 e ja Artur Kanevets (Tikkurilan Judokat) sekä Laiho Venla (Nummelan Judo) molemmat 300 e. Suurimmat urheilijatuet myönnettiin yleisurheilijoille.

Pajulahti-tiimin urheilijaksi vuonna 2021 on valittu kolmivuotisella sopimuksella judoka Roope Korhonen, jonka urheilu-uraa säätiö tukee vuosittain 4 000 euron apurahan harjoittelusta ja kilpailemisesta koituvien kulujen kattamisessa. https://www.urheiluopistosaatio.fi/yhteistyotarinat/judoka-roope-korhonen-tahtaa-aikuisten-arvokisoihin/

Urheiluapurahapäätökset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.urheiluopistosaatio.fi/wp-content/uploads/2022/12/UARYAR2023-Myonnetyt-kotisivuille-16.12.22.pdf 


Lue aiempi artikkeli https://www.urheiluopistosaatio.fi/yhteistyotarinat/hyvien-kaytostapojen-judo-vaatii-keskittymaan/


Säätiö toiminta tiivistetysti

Urheiluopistosäätiö on perustettu vuonna 1952. Säätiön tarkoituksena on tukea urheilu- ja liikuntakasvatusta Suomessa. Sääntöjen mukaan säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan monin eri tavoin sekä välittömästi että välillisesti.

Säätiön tärkeimmät toiminnan muodot ovat toimiminen laitossäätiönä sekä apurahojen myöntäminen. Säätiö omistaa Lahden Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahden, joka on urheilu- ja liikuntakasvatusta harjoittava yleishyödyllisen yhtiö Valtakunnallinen valmennus- ja liikuntakeskus Oy.