Suomalaisten kilpailupäivä eteni sunnuntaina hyvällä 23.10. tsemppihengellä ja taitavalla judolla. Suomen mitalisaldo kasvoi lauantain jälkeen vielä kahdella uudelle pronssilla sunnuntaina, kun Chikaran Riina Myllylä (-57 kg) ja Aleksi Hukkanen (-81 kg) kamppailivat itsensä podiumille. Hukkanen otteli neljä ottelua, joista peräti kolmessa oli ukrainalainen vastustaja. Tappion hän kärsi Latvian Ernests Laufmanisille poolifinaalissa. Lopulta latvialaiset ottivat sarjassa kultaa, hopeaa ja pronssia ja Aleksi siis toisen pronssin. Tuloskaavio löytyy täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets 

Aleksi Hukkanen podiumilla (photo by EJU/Roberts Voskans) Kuva: EJU/Roberts Voskans

Aleksi Hukkanen (toinen oikealta) kommentoi omaa ottelupäiväänsä seuraavasti:

”Vahvuuteni tänään oli otteiden hallinta. Ensimmäinen matsi oli vaikein, koska vastustajasta eikä päivän kunnosta ollut tietoa. Siitä kuitenkin selvittiin varmalla pelillä ja hyvillä yrityksillä. Sykähdyttävin hetkeni oli tänään varmasti pronssimatsin uchimata. Leiriltä odotan, että pääsen haastamaan oman sarjan mitalisteja.”

(Kuva: EJU/Robert Voskans)

Riina Myllylä (kuvassa oikealla) kertasi omaa ottelupäiväänsä:

”Tähän päivään vahvuuteni oli omasta mielestäni asenne eli se mieliala, jolla lähdin ”taistelemaan”. Tiukin hetki oli se, kun matsi oli jatkoajalla ja molemmilla kaksi shidoa (varoitusta). Sain onneksi ajettua toiselle virheen, josta hän sai shidon ja voitin matsin. Sykähdyttävin hetki oli se, kun sain pronssimatsissa kaverin sidontaan ja tajusin, että juuri se hetki oli mahdollisuuteni voittaa.”

Sarjan -57 tuloskaavio löytyy täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets

Kilpailupäivän aikana nähtiin onnistumisia ja koettiin myös huonoa tuuria

Poikien alle 73 kg:n painoluokassa Kristofer Pertelson (Chikara) otteli kaksi ottelua voitokkaasti, mutta kärsi tappion poolifinaalissa ja keräilyotteluissa. Saman sarjan Ville Kivelä (Hämeenlinnan Judoseura) ei onnistunut saamaan tänään otteluvoittoja.

Isla Erkkilä (Orimattilan Judoseura) alle 70 kg:n painoluokassa eteni ottelukaaviossa lupaavasti, mutta loukkasi kättään semifinaalissa, joten ei hän ei päässyt ottelemaan pronssiotteluun. Sijoitus kuitenkin 5.

Nuorten olympiavalmentajan yhteenveto viikonlopun kilpailuista

Nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen analysoi viikonlopun kokonaisuutena seuraavasti:

”Oma tavoitteeni oli viisi mitalia meidän porukalta. Kolme tuli ja yksi vitossija ja yksi 7. sija. Viisi mitalia oli mielestäni ihan realistinen, kun näin ketä kilpailuissa on ja tiesin, millainen joukkue meillä on ja miten hyvin se on harjoitellut. Kaikki pronssiottelut voitettiin ja kaikki urheilijat venyivät parhaimpaansa niissä. Riina esimerkiksi pystyi voittamaan saman tytön, jolle hävisi keväällä Bukarestissa. Eteenpäin on menty! Harmittaa tietysti Islan valitettava loukkaantuminen, minkä vuoksi hän joutui jättämään pronssiottelun väliin. 

Tämä kilpailu oli meille hyvätasoinen kisa, koska joka sarjassa oli muutama kova, mutta myös niitä, jotka meidän pitikin pystyä voittamaan. Onnistuttiin joukkueena hyvin. Ne, jotka jatkavat ikäluokassa seuraavana vuonna, saivat myös hyviä ranking-pisteitä ensi vuotta ajatellen. Kun mitalitili on täällä avattu, niin meidän on varmasti helpompi lähteä tuleviin Eju cupeihin. Osalla urheilijoista on jo kokemus pitkästä kisapäivästä ja finaaliotteluista, niin jatkossa ehkä jännittää myös vähemmän. 

Joukkueelta oli kokonaisuutena hieno suoritus. Valmistautuminen onnistui ja kaikki tukivat toisiaan, lämmittelyt tehtiin viimeisen päälle ja ottelutaktiikat hiottiin yhdessä urheilijoiden kanssa. Kehitettävää löytyy varmasti vielä kisapäivän aikaisesta toiminnasta ja yleensä jotain kehitettävää löytyy yksittäisistä otteluista. Olisi hyvä pystyä ottelemaan erilaisia vastustajia vastaan monipuolisesti sekä parhaalla omalla tasollaan ja venymään vielä siitäkin hieman. Joukkueena olemme mielestäni löytäneet hyvän konseptin kilpailupäivän läpivientiin.”