Suomen Lapista kävi pohjoinen tuuli Latvian Riiassa, kun Pihla-Maria Seikkula (Koyama Rovaniemi) kamppaili itsensä nuorten European Cupissa pronssille tyttöjen alle 52 kg:n painoluokassa. Tiukoille joutui myös sarjavoittaja, Kosovon Laurine Gashi, jolle Seikkula joutui taipumaan ensimmäisessä ottelussaan. Artikkelikuva ottelutilanteesta artikkelikuvassa, jossa Seikkula rakentaa kuristusotetta vastustajasta (photo by EJU/Roberts Voskans).

Alle 18-vuotiaiden edustusryhmän urheilijat kilpailevat viikonlopun European Cup -turnauksessa Riiassa 8 urheilijan ja kolmen valmentajan voimin. Vasta ensimmäistä vuottaan alle 18-vuotiaiden ikäluokassa otellut Pihla-Maria Seikkula otteli vakuuttavasti koko päivän. Nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen toteaakin kisapäivän päätteeksi:

”Mitali oli Pihla-Marialle ensimmäinen ja tänä vuonna koko Judoliiton U18-ryhmälle Eju Cupeissa. Pihla-Maria Seikkula otteli hyvin koko päivän ja laittoi sarjan voittaneen Kosovon Gashin todella koville. Hän kuunteli ohjeita kokopäivän ja noudatti ottelutaktiikkaa kiitettävästi. Pihla-Maria on ensimmäistä vuotta U18-ikäluokassa, joten tämä antaa varmasti hänelle itsevarmuutta kohti tulevia vuosia.”

Pronssiottelussa kaatui Puolan Aleksandra Sznajder. Seikkula kommentoi itse päiväänsä seuraavasti:

”Tänään ottelin vahvasti matossa ja kunto kesti hyvin. Tiukassa paikassa pystyin muuttamaan rytmiä ja ratkaisemaan matsin, kuten pronssiottelussa. Keskittyminen pysyi yllä, onnistuin kuuntelemaan ohjeita ottelun aikana ja noudattamaan sovittua ottelutaktiikkaa.”

Hienosti otteli myös pistesijalle (7.) Jasper Taavitsainen (Chikara) poikien alle 66 kg:n painoluokassa kahdella otteluvoitolla ja kahdella tappiolla. Ottelukaavio täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets

Rasmus Sorsa (Nummelan Judo) kärsi tappion avausottelussaan Ukrainan Oleh Poperazhaille. Ukrainalla on kilpailussa iso joukko nuoria urheilijoita.

Nälkäinen joukkue jatkaa sunnuntaina viiden urheilijan voimin

-57 kg Riina Myllylä (Chikara Helsinki) ottelukaavio: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets
-70 kg Isla Erkkilä (Orimattilan Judo) ottelukaavio: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets

-73 kg Ville Kivelä (Hämeenlinnan Judoseura)
-73 kg Kristofer Pertelson (Chikara Helsinki)

Alle 73 kg:n painoluokan ottelukaavio: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets

-81 kg Aleksi Hukkanen (Chikara Helsinki) ottelukaavio: https://live.ijf.org/cont_cup_cad_lat2022/brackets

Tsemppiä koko joukkueelle!