Suomen neljän urheilijan joukkue saavutti yksittäisiä otteluvoittoja alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Sarajevossa.

Miesten alle 73 kiloisissa Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen voitti ensimmäisessä ottelussaan isäntämaan Bosnia-Hertsegovinan Husein Gegin 10 pisteen arvoisella käsivarsiheitolla ottelun viime sekunneilla. Toisella kierroksella Puolan Adam Stodolski vei Roopea ipponin arvoisesti, kun ottelua oli käyty 3:06.

Sarjan toinen suomalaisedustaja Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev voitti ensimmäisessä ottelussa Italian Alessandro Magnanin seitsemän ja kymmenen pisteen suorituksilla ajassa 3:05. Toisella kierroksella Turpal joutui taipumaan Bulgarian Adam Hristoville ipponin arvoisesti ajassa 1:26. Hristov eteni lopulta sarjan mestariksi.

Naisten alle 52 kiloisissa Porin Fudoshinin Pihla Salonen otteli ensimmäisellä kierroksella tuttua Espanjan Ariane Tolo Soleria kanssa. Edelliskerralla kaksikko kohtasi syyskuulla alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa, jossa Pihla vei ottelun nimiinsä jatkoajalla. Tällä kertaa espanjalainen oli vanhempi heittäen Pihlan ipponin arvoisesti ajassa 2:41. Näin Pihlan päivä päättyi ensimmäiseen otteluun espanjalaisen ottaen päivän päätteeksi hopeaa.

Naisten alle 57 kiloisissa Helsingin Chikaran Erika Vauhkonen pääsi ensimmäinen kierroksen huililla. Toisella kierroksella vastaan asettui Turkin Hasret Bozkurt. Erikan hyvän alun jälkeen turkkilainen pääsi heittämään ipponin arvoisella käsivarsiheitolla ajassa 0:42. Turkkilainen otteli muissakin otteluissa vakuuttavasti sijoittuen lopulta hopealle.

Miesten alle 90 kiloisiin valittu Artur Kanevets (Tikkurilan Judokat) joutui jättämään kilpailut väliin viime hetken sairastumisen vuoksi.

Päällisin puolin päivä oli pettymys. Meillä oli hyviä urheilijoita neljä kappaletta mutta saatiin vain kaksi otteluvoittoa. Ehkä arpakaan ollut meille paras, kun kolmella oli toisella kierroksella sarjafinalisti vastassa. Toki pienissä oli erot, esimerkiksi Turpalilla oli hyvä kuristuspaikka, jonka Hristov sai käännettyä itselleen sidonnaksi, kommentoi joukkueen valmentajana ollut Sami Salonen Sarajevosta.