Vuonna 1962 perustettu Mikkelin Judo ry on on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ja samalla nimellä toiminut judoseura. Lue Tuomo Wallénin kirjoittama artikkeli seurasta ja sen toiminnasta.

Mikkelin Judo kasvattaa nuoria

Seuran toiminta painottuu voimakkaasti nuorten ohjaamiseen sekä
kasvattamiseen ja pitkäjänteisen juniorityön ansiosta seuran kilpailijat ovat viime vuosina
menestyneet hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla järjestetyissä kilpailuissa. On myös
huomionarvoista, että moni on löytänyt judosta pitkäaikaisen harrastuksen ja hyviä kavereita sekä
yhteisön, johon on mukava ja helppo tulla.

Koronapandemia puolitti jäsenmäärän

Koronapandemia vaikutti merkittävästi seuran harrastajamäärään. Ennen pandemiaa seurassa oli noin 120 jäsentä ja nyt vuonna 2022 jäsenmäärä on enää noin puolet siitä. Kuitenkin elokuussa alkaneiden peruskurssien ansiosta alkaa näyttää taas paremmalta. Lasten peruskurssilla ja muksujudossa aloitti noin 35 uutta harrastajaa. Myös taukoa pitäneitä tai jo lopettaneita harrastajia on alkanut näkyä taas uudestaan tatamilla.

Seuralla on monipuolinen judotarjonta

Mikkelin Judolla on hyvät harjoitusolosuhteet Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitsevalla Kamppailuareenalla, johon alueen kamppailutoiminta on suurelta osin keskittynyt. Seura järjestää tällä hetkellä harjoituksia seuraaville ryhmille:

– muksujudo 5-6-vuotiaille
– peruskurssi 7-12-vuotiaille
– harrasteryhmä alle 14-vuotiaille
– kuntojudo yli 14-vuotiaille ja aikuisille
– kilparyhmä
– sovellettu judo

Syyskuussa juhlittiin järjestämällä judokilpailu

Mikkelin Judo juhlisti tasavuosia järjestämällä 60-vuotisjuhlakilpailun Mikkelin Saimaa Stadiumilla 24.9.2022. Kilpailuihin osallistui 75 ottelijaa 19 seurasta. Mikkelin Judosta kisoihin osallistui 12 ottelijaa. Mukana oli niin ensikertalaisia kuin kokeneempiakin kisakävijöitä. Otteluita seuraamaan oli paikan päälle saapunut jonkin verran myös muita kuin judoseurojen edustajia. Kisoja oli myös mahdollista seurata livestream-lähetyksen välityksellä.

Mikkelin Judon seuratoimijoiden mielestä on mukavaa järjestää kilpailuja, kun tälläkin kertaa osallistujat olivat hyvällä mielellä mukana ja tunnelma seurojen välillä oli mukavan leppoisa. Kilpailujärjestelyistä saatiin hyvää palautetta, joka osaltaan motivoi järjestämään kilpailuja myös tulevaisuudessa. Niin Mikkelin Judossa, kuin varmasti muissakin seuroissa toivotaan kilpailujen osallistujamäärien palaavan vielä koronaa edeltävälle tasolle.

Tutustu Mikkelin Judon verkkosivuihin täältä.

Kirjoittaja on Mikkelin Judo ry:n sihteeri Tuomo Wallén.

Kuvat: Sami Erjansalo. Katso kaikki Erjansalon ottamat kuvat alla olevasta linkistä. Kuvia voi käyttää kuvaaja mainiten seuraavasti: judo.fi/Sami Erjansalo

https://drive.google.com/drive/folders/1ynzaxYcQYcsHasb7v1–8OpvTm2UigT9?usp=sharing