Suomaisille pronssi ja pistesija Malagasta

Suomalaiset kilpailivat Malagan European Cupissa 15.-16.10. viisihenkisellä joukkueella. Tiimin parhaasta saavutuksesta vastasi Artur Kanevets (Tikkurilan Judokat), miesten alle 90 kg:n painoluokassa saavuttaessaan pronssia. Hän oli sunnuntain ainut kilpailija. Kanevetsilla oli viisi ottelua, joista hän voitti neljä.

Artikkelin ottelukuvat: EJU/Marcelo Rua

Kanevetsin kuulumiset

Artur Kanevets vastaa puhelimeen palauttavalta lenkiltä Malagan illassa:

”Oli hyvä päivä. Pronssi oli ansaittu, koska menestymisen eteen on tehty paljon töitä. Parasta tekemisessäni oli se, että pää pysyi hyvin kasassa. Jouduin luovuttamaan quarter-finaalissa kivun vuoksi, kun vastustaja riuhtaisi niin pahasti kättä. Sain kuitenkin otettua sisäiset voimat haltuun ja oteltua päivän seuraavat ottelut menestyksekkäästi. Tuntuu hyvältä, vaikka olinkin normaalia väsyneempi tänään. Toivonkin, että voin vakiinnuttaa tämän tekemisen tason”, toteaa Artur haastattelun lopuksi.

Muut Kanevetsin M-90 kg:n mitalistit ovat: 1. Armann Khalatian (Ranska), 2. Daniel Nieto Trinidad (Espanja), Johan Lenz (Saksa).

Artu Kanevets oikealla, Malaga EJU Cup. Kuvaaja: EJU/Marcelo Rua

Katso Arturin sarjan tuloskaavio täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_sen_esp2022/brackets

Artur Kanevets voittaa pronssia.Kuva: Eju/Rua Marcelo

Lauantaina kilpailivat naiset

Lauantaina ottelivat naiset, joista Pihla Matikainen (Maskun Tempo) saavutti pistesijan eli oli 7. naisten alle 57 kg:n sarjassa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Samassa sarjassa Elviira Kujansuu (Tampereen Judo) voitti yhden ja hävisi yhden ottelun. Alle 63 k:n sarjassa otelleet Alexandra Barton (Meido-kan) ja Louna-Lumia Seikkula (Koyama) kärsivät tappiot otteluissaan.  Barton hävisi sarjansa poolivoittajalle, joten hänelle tuli jatko-ottelu keräilyissä. Tässä ottelussa nainen sai jo waza-arin pistesuorituksen espanjalaisesta vastustajastaan, mutta vain 16 sek. ennen ottelun loppua suomalainen koki karun kohtalon varoitustilin täyttyessä ulosajon ottelussa, jonka oli juuri voittamaisillaan. Harjoitukset jatkuvat vielä judoleirillä, jossa mukaan vahvuuteen tulee myös Pihla Salonen. Judoliiton nimeämänä valmentajana matkalla toimii Sami Salonen, joka raportoi paikan päältä kilpailujen jälkeen:

”Joukkueena pidimme yllä aktiivista judoa ja tekeminen näytti hyvältä. Pyrittiin siihen, että ollaan itse se, joka lähtee tekemään ensimmäisen otteen ja yrityksiä. Suomalaiset ovat usein varoneet liikaa vastustajan tekemistä, ja nyt turha varovaisuus oli poissa.”

Salonen iloitsee syystäkin Arturin onnistumisesta: ”Hän otteli aktiivisesti ja piti itsensä kasassa koko päivän, sekä teki varmaa judoa eikä ”tyhmiä” yrityksiä. Hän oli kaikissa otteluissa riittävän aktiivinen ja lopussa houkutteli taktisen taitavasti vastustajansa hieman lähemmäksi itseään. Ensimmäinen Outchikari ei onnistunut, mutta toinen tuotti upean Ipponin, jonka myötä italialaistenkin oli todettava, että parempi voitti pronssiottelun.” 

 

Suomen tiimi Malagassa (kaksi takana olevaa kaveria eivät kuulu joukkueeseen). Vasemmalta edessä: Elviira Kujansuu, Alexandra Barton, Pihla Matikainen, Louna-Lumia Seikkula. Ylärivillä Artur Kanevets ja Sami Salonen

Alle 57 kg:n tuloskaavio löytyy täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_sen_esp2022/brackets

Alle 63 kg:n tuloskaavio löytyy täältä: https://live.ijf.org/cont_cup_sen_esp2022/brackets