Tänään 25.9. vietetään kansainvälistä valmentajapäivää. Olethan kiittänyt omaa valmentajaasi? Osallistu ja jaa kiitoksesi tänään.

Mikä valmentajan päivä on?

Suomen valmentajat kertoo verkkosivuillaan: ”Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.” 

Valmentajat tekevät arvokasta työtä

Judoseuroissa kautta maan toimii iso joukko seuravalmentajia, jotka jaksavat päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen auttaa ja tukea judokoita kasvamaan ja kehittymään kohti yhdessä määriteltyjä tavoitteita. Mikään tai kukaan ei ole toista vähäpätöisempi tai arvokkaampi! Kaikkien panosta tarvitaan, jotta judokan polulla löytyy erilaisia persoonia, osaamisia ja tukijoita matkalla kohti yksilöllisiä unelmia.

Judovalmentajat toimivat pääasiallisesti oman työnsä ohessa. Tämä asettaa monenlaisia haasteita arkielämän ja valmennustyön yhteensovittamisessa. On ihailtavaa, että löytyy ihmisiä, jotka haluavat jakaa osaamistaan ja tukeaan toisen ihmisen kehittymisen tueksi. Valmentajia on myös monenlaisia samoin kuin urheilijoita eri tavoittein. Jokainen on tärkeä.

Kiitos kaikille valmentajille siinä tehtävässä, jossa kukin tällä hetkellä on!

Miksi valmentaja on tärkeä urheilijalle?

Judon MM-kilpailuihin valmistautuvat urheilijat lähettivät terveisensä Roglan leiriltä ja kertoivat, valmentajan merkityksestä itselleen.

Lataa MM-kolmikon videotervehdys täältä.

Luukas SahaLuukas Saha (Riihimäen Judoseura), miehet alle 66 kg:

”Valmentajan merkitys on suuri. Se auttaa treenaamaan oikeita asioita, antaa itseluottamusta ja tukee muutenkin urheilussa.”

 

 

Valtteri Olin

Valtteri Olin (Keravan Bodonos), miehet alle 73 kg:

”Valmentaja on urheilijoille tärkeä siinä, että valmentaja pystyy opettamaan urheilijoille tärkeitä elämänarvoja. Hän pystyy kehittämään urheilijaa kohti unelmia ja tavoitteita.”

 

 

Martti Puumalainen (Meido-kan, HKI), miehet yli 100 kg:

”Itsellä on ollut onnekas ura, sillä mulla on ollut aina hyviä seuravalmentajia ja liittovalmentajia, kiitos siitä heille. Mielestäni valmentaja on tärkeä siinä, sillä se ei opeta ainoastaan kehittymään urheiljana, vaan myös kehittymään paremmaksi ihmiseksi.”

 

Voit käyttää Suomen valmentajien kuvamateriaalia kopioimalla alla olevat kuvat itsellesi tai ladata lisää valmentajapäivän materiaalejä täältä.

Voi kertoa omat kiitoksesi sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive, mikäli haluat osallistua somekampanjaan.

Vaikka et osallistuisikaan kampanjaan, niin muistathan kiittää omaa henkilökohtaista, seuravalmentajaa ja akatemia- tai liittovalmentajaa hänen tukiessa sinua kehittymisessä kohti tavoitteitasi.