Judoliitto järjestää yhteistyössä Judovalmentajakerhon ja Liikuntakeskus Pajulahden kanssa marraskuussa 2022 alkavan 3-tason Judovalmentajakoulutuksen, joka koostuu neljästä lähijaksosta, etäopiskelusta ja kansainvälisestä kilpailutapahtumasta (150 h + kansainvälinen tapahtuma). 

Kohderyhmä 

Koulutus on suunnattu nuorten kilpajudon parissa toimiville valmentajille. Koulutuksessa käsitellään eri osa-alueita kilpajudon näkökulmasta, joten aiemmin suoritettu valmentaja-/ohjaajakoulutus on suositeltavaa. 

Osallistumiskriteerit 

  • Suoritettu VOK2-taso, Urheilijasta Valmentajaksi –koulutus tai muutoin vastaavat tiedot hankittuna. 
  • Käytännön ohjaus-/valmennustyötä vähintään 5 vuotta tai merkittävä urheilijaura. 
  • Oma henkilökohtainen urheilija/t, kilparyhmä tai mahdollisuus valmentaa tällaisia koulutuksen aikana. 
  • Hakija voi olla myös itse aktiivinen harjoittelija/kilpailija. 

Osaamistavoitteet 

3-tason koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja osaa kansainvälisen vaatimustason näkökulmasta kehittää kilpajudokaa pitkäjänteisesti. Tavoitteena on syventää valmentajan osaamista harjoittelun ja kilpailemisen suunnittelussa, toteutuksessa ja analysoinnissa. Koulutus toteutetaan judon edustusvalmennusleiritykseen ja valmentajan omaan toimintaympäristöön sitoen. Osa opetuksesta on englanniksi. Koulutuksen aikana opiskelijalla tulee olla nimetty tuutori/mentori, joka tukee valmentajana kehittymistä. 

 Koulutuksen sisällöt keskittyvät laji- ja urheiluosaamiseen, ihmissuhdetaitojen kehittämiseen, valmentajan voimavaroihin sekä itsensä kehittämisen taitoihin. 

 Koulutuksen alustava aikataulu 

 Lähijakso 1: 11.-13.11.2022, Pajulahti 

Lähijakso 2: 28.-30.12.2022, Pajulahti 

Lähijakso 3: 7.-9.4.2023, Pajulahti 

Lähijakso 4: 1.-3.9.2023, Pajulahti 

Lisäksi VOK3 -koulutus sisältää itsenäisiä tehtäviä, etätapaamisia sekä vierailun ulkomaan kilpailussa osana Suomen joukkuetta. 

Haku koulutukseen tällä lomakkeella  11.9. mennessä. Opiskelijat valitaan motivaation, koulutustarpeiden ja toteutuvien hakukriteerien perusteella. Valitulla olisi suositeltavaa olla oman judoseuran puolto koulutukseen osallistumiseen. Hakemuksen jättäneisiin ja valittuihin ollaan yhteydessä viikolla 39. 

Hinta on noin 700 € (tarkentuu osallistujamäärän perusteella). Hinta sisältää majoituksen ja ruokailut lähijaksoilla Pajulahdessa, etä- ja lähiopetuksen, verkko-oppimisympäristön käytön sekä matka- ja majoituskulut kansainväliseen tapahtumaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella mahdollistetaan kaikille valituille edullinen osallistuminen koulutukseen. 

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Judovalmentajakerhon ja Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. 

 Lisätiedot: 

Valmennuspäällikkö

Jaana Jokinen

jaana.jokinen@judo.fi

p. 050 3314 640

TAI

Koulutus- ja seurakehityspäällikkö

Katri Forssell

katri.forssell@judo.fi

p. 050 3226090