Vantaan Jukaran Emma Krapu vastasi judojoukkueen parhaimmasta suorituksesta ottelemalla 7. joukkoon tyttöjen -78 kiloisissa nuorten kesäolympiafestivaaleilla Slovakiassa.

Krapu voitti ensimmäisessä ottelussaan Unkarin Nikolett Sagin waza-arin arvoisella seitsemän pisteen suorituksella. Lohkofinaalissa Serbian Jovana Stjepanovic vei tiukan ottelun nimiinsä käsilukolla 10-0. Keräilyissa Krapu otti vahvoilla jalkaheitoillaan waza-arin ja ipponin voimin selvän 10-0 voiton Iso-Britannian Anya Hassanista.

Paikasta pronssiotteluun Krapu kohtasi Turkin Sumeyye Kayan. Turkkilainen käänsi Emman yrityksistä pisteet itselleen edeten pronssiotteluun kahden waza-arin turvin. Näin lopputuloksena Kravulle 7. sija.

Rovaniemen Koyaman Louna-Lumia Seikkula (-63 kg) sijoittui 16. joukkoon yhdellä otteluvoitolla. Seikkula kukisti ensimmäisessä ottelussaan Bulgarian Radina Serbezovan seitsemän pisteen arvoisella jalkaheitolla. Toisessa ottelussa sarjan ykkössijoitettu Israelin Kerem Primo (nuorten MM 2. ja EM 1.) voitti ottelun ipponin arvoisella heitolla. Primon edetessä finaaliin ja voittaen lopulta koko sarjan, Louna pääsi jatkamaan keräilyotteluissa. Siellä Italian Sara Corbo oli Seikkulaa parempi waza-arin ja ipponin arvoisten suoritusten avulla ja eteni lopulta pronssille.

Daniel Oprhanou (-55 kg), Jesper Taavitsainen (-66 kg), Ville Kivelä (-73 kg) ja Anni Narva (-70 kg) jäivät tällä kertaa ensimmäiseen otteluun.

Oppia tulevaan

”Judon osalta kisat on nyt ohi. Reissu oli hyvää oppia meille kaikille. Urheilijoille EYOF oli ensimmäinen arvokisa ja mentaalisesti uusi paikka. Jännitystä olikin havaittavissa tavallista enemmän. Tänään Emma otteli 4 kovaa ottelua, joista 2 voittoa. Selkeästi häneltä vuoden parasta judoa. Myös Louna otteli eilen tämän kauden parhaat ottelut.

Toki joukkueena parannettavaa jäi ja asioista otetaan opiksi. On muistettava kuitenkin lähtökohdat ja menneet pari vuotta. Joukkueemme EJU Cup -ottelukokemus on vielä varsin vaatimatonta verrattuna mitaleita täällä ottaneisiin urheilijoihin. Osalla heistä on nuorten EJU Cupeista tai sitä ylemmältä tasolta otteluita jopa yli 20, kun meillä vastaava luku tästä ryhmästä valtaosalla on alle kymmenessä. Lisäksi mennyttä kevättä rasitti vielä valmennuksen henkilöresurssien supistaminen. Joka tapauksessa töitä ja kokemusta tarvitaan lisää, jotta tiukassa paikassa pystyy suoriutumaan.

Nyt viedään näistä kokemuksista teknisiä ja taktisia juttuja nuorten harjoitteluun, jotta he on paremmassa iskussa ensi vuonna”, raportoivat joukkueen valmentajat Eetu Laamanen ja Jaana Jokinen.

Kuvat: EJU ja Suomen Olympiakomitea

Tulokset: live.ijf.org/eyof_2022/