Alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin valittu Daniel Orphanou (Meido-Kan, HKI) edustaa ainoana judokana Suomea. Tapahtumaan on ilmoittautunut 425 kilpailijaa 40 eri maasta. Danielin valmentajana matkalla on mukana nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

Laamanen toteaa, että Oprhanou on valmis elämänsä ensimmäisiin, kansainvälisiin arvokilpailuihin:

”Daniel on parantunut hyvin keväisestä, pienestä selkävammasta ja valmisteluleiri sujui hyvin. Hän on valmis kohtaamaan ensimmäisellä kierroksella tutun serbialaisen Veljko Milanovicin. Viimeksi serbi oli parempi Teplicessä, mutta nyt aika tasoittaa tilit”, toteaa nuorten olympiavalmentaja Laamanen.

Alle 55 kg:n sarjassa otteleva Daniel ylsi keväällä Teplicen European Cupissa pistesijalle (7.). Tuolloin vielä Orphnau edusti Orimattilan Judoseuraa, mutta hän siirtyi Meido-Kanin jäseneksi kotipaikkakunnalleen Helsinkiin. Nuorukainen on harjoitellut säännöllisesti Judoliiton edustusvalmennusryhmässä ja pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urheassa. Daniel on kamppailijaluonne, joka ei anna helposti periksi. Voit lukea aiemman artikkelin hänestä alta.

Seuraa EM-kilpailuja

Seuraa tapahtumaa livenä Kansainvälisen Judoliiton sivuilta täältä: https://live.ijf.org/eju_cad2022/overview

Ottelut alkavat Suomen aikaa torstaina 23.6. noin klo 11.00.

Katso kilpailukutsu täältä: https://www.eju.net/download-file/?parentId=223993&id=235308

Ottelukaavio löytyy täältä:

https://www.ijf.org/competition/2333/draw?id_weight=61

Lue lisää Danielin Teplicen kilpailuista