Vyökoejärjestelmästä vastaa Judoliiton alainen Vyökoekomissio.

Vyökoejärjestelmä on olennainen ja tärkeä osa judoa. Se kertoo judokan osaamisen ja toimii motivaation lähteeänä kaiken ikäisille ja tasoisille harjoitella ja kehittyä. Vyöarvoissa eteneminen kuvastaa harrastajan etenemistä sekä judotaidossa että henkisissä ominaisuuksissa. Uran alkupuolella kehitystä mitataan lähinnä judon tekniikoiden osaamisella ja kilpailumenestyksellä. Mitä korkeampiin vyöarvoihin tullaan, sitä enemmän otetaan huomioon judoyhteisön eteen tehty työ ja yksilön kehittyminen ihmisenä.

Aika ajoin on tarpeen tarkastella vyökoejärjestelmän toimivuutta ja kehittämistarpeita. Nyt siihen on loistava tilaisuus päästä vaikuttamaan. Mikä järjestelmässä on hyvää? Miten sitä pitäisi muuttaa? Kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyyn Vyökoejärjestelmän toimivuudesta 15.5. mennessä (vastausaikaa pidennetty alkuperäisesta 31.3.). Kyselyyn saavat vastata kaikki judokat vyöarvosta riippumatta. Vastauksia toivotaan myös judoseurojen ohjaajilta, valmentajilta ja graduoijilta. Kyselyyn vastaaminen kestää 5-10 min. Vyökoejärjestelmä graduointivaatimuksineen löytyy täältä.

Vastaa (anonyymina) kyselyyn tästä linkistä! HUOM! Lomaketta on korjattu judoyhteisön toiveesta niin, ettei vastaaminen vaadi enää kirjautumista Google-tilille.