Alle 18-vuotiaiden European Cupissa Romanian Bukarestissa saatiin otteluvoittoja viiden urheilijan joukkueella. Joukkueen urhheilijoista vain yhdellä oli aiempaa kokemusta yhdestä maailmankiertueen kilpailuista (Jenna). Saldona yhteensä 6 otteluvoittoa. Valmentajana matkalla oli nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen, joka kertoo päälimmäiset kilpailukuulumiset alla.

 

Lauantai

Suomen joukkueen ainut ottelija lauantaina 7.5. oli alla 66 kg:n painoluokassa otellut Kristofer Pertelson (Chikara, HKI). Kristofer voitti kaksi ottelua ja hävisi kaksi. Laamanen toteaa: ”Suoritus on (ensikertalaiselle) ihan hyvä. Muutama otteluvoitto olisi ollut mahdollinen, mutta Pertelson myös näytti, että pystyy tällä tasolla ottelemaan.” Ikäluokan vastuuvalmentaja pohtii, että tarvitaan vielä lisää kilpailukokemusta tällä tasolla ja hyvää taktiikan noudattamista, niin tulee enemmän otteluvoittoja.”

 

Sunnuntai

Sunnuntaina oli neljä ottelijaa

Pojat alle 73 kg, Ville Kivelä (Hämeenlinnan Judoseura)

Pojat alle 81 kg, Aleksi Hukkanen (Chikara)

Tytöt alle 57 kg, Riina Myllylä (Chikara, HKI)

Tytöt alle 63 kg, Jenna Kuosmanen (Meidokan, HKI)

 

Aleksi Hukkasella, oli vastassaan tuttu virolainen kaveri, jolle viime kerralla Aleksi koki tappion, mutta sitä edeltävän ottelun hän voitti aiemmassa kilpailuissa. Laamanen luonnehtii ottelua tiukaksi: ”Ensi kerralla on varmasti Aleksin vuoro voittaa, mutta tällä kertaa kääntyi virolaiselle eikä tullut lisää otteluita. Aleksikin on jo sillä tasolla, että pystyy varmasti tällä tasolla myös otteluvoitoihin.”

 

Ville Kivelä otteli myös ensimmäistä kertaa EJU cupissa ja hän voitti kaksi ottelua ja hävisi kaksi. Laamanen analysoi Kivelän suoritusta vakuuttavana:

”Ville otteli hyvin. Hän voitti ensimmäisen ottelunsa israelilaista vastaan. Seuraavana hän kohtasi sarjan ykkössijoitetun serbialaisen, jolle hävisi eikä tuossa ottelussa ollut juuri voittomahdollisuuksia. Serbialainen otteli lopulta sarjan kakkoseksi. Ville otteli kyllä hyvin” 

Kivelä kohtasi tiukassa keräilyottelussaan ensin ranskalaisen, josta sai tappiotilanteessa voiton käsilukolla. Neljännen ottelunsa hämeenlinnalainen hävisi käännössä montenegrolaiselle vastustajalleen. Laamanen näkee, että Villellä olisi ollut vieläkin pidemmälle mahdollisuuksia edetä ja neljä ottelua antaa jo hyvää pohjaa lähteä seuraaviin Eju Cup -kilpaiuihin.

 

Jenna Kuosmanen (Meidokan, HKI)

Kuosmanen voitti ensimmäisen ottelunsa, joka oli tiukka. Kuormanen kohtasi sarjan ykkössijoitetun toisessa ottelussaan ja hävisi tälle. Myös tämä oli tiukka ottelu. Kolmas ottelu toi tullessaan myös tappion. Laamasen analysoinni mukaan: ”Jennan ottetelminen oli huomattavasti pirteämpää kuin aiemmin Teplicessä nähty, mutta vielä tarvitaan lisää aktiivisuutta, että otteluvoitoktkin alkaa kääntyä hänelle.”

Riina Myllylä (Chikara, HKI)

”Riina otti hienosti ekasta ottelustaan voiton. Toisessa ottelussa tuli tiukka tappio kyproslaiselle, joka oli lopulta sarjan kolmas”, raportoi Laamanen.

Yhteenvetona Eetu Laamanen toteaa olevansa ihan tyytyväinen kilpailun kokonaisuuteen. Hän toteaa, että kaikki urheiljat taistelivat loppuun asti ja olivat hyvin valmistautuneita ja latautuneita. Laamanen toteaa, ettei joukkue antanut kenellekään yhtään ilmaista otteluvoittoa:

”Meidän pitää vielä vähän kehittää otteita ja olla aktiivisempia, niin sieltä kautta saadaan urheilijoita mitaliotteluihin ja sitä autta mitaleja.”

 

Eju Cup Bukarest