Vesa Reilimo, 2. dan, täyttää 80 vuotta 28.2.2022.

Suomen Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi onnittelee Reilimoa merkkipäivänä:

– ”Lämpimät onnittelut Vesa Reilimolle ja kiitokset vuosikymmenten työstä Suomen judon eteen.”

Varmasti koko judoyhteisö lähettää onnentoivotuksensa hienolle judokalle!

Vesa Reilimo_web_tatamikuvaReilimo aloitti Judon 1962 Turun Judoseurassa eli samana vuonna, kun seura perustettiin. Vuonna 1963 hän oli puuhamiehenä perustamassa Turun Akateemista Judokerhoa. Vesa tutustui nopeasti muihin suomalaisiin judovaikuttajiin ja on toiminut merkittävänä vaikuttajana Turun eri judoseuroissa. Vesa Reilimo on aina ollut ja on yhä kiinnostunut ja utelias uusista asioista, mutta erityisesti koskien judoa ja järjestötoimintaa. Hän toimi judoliiton hallituksessa 1964 lähtien ja valittiin Judoliiton puheenjohtajaksi vuosiksi 1970-1971.

Uraa kilpatatameilla ja tuomarina

Vesa Reilimo oli myös kilpajudoka ja hänen paras suorituksensa on SM-hopea alle 80 kg:n sarjassa vuonna 1969. Hänestä tuli 1973 myös Suomen ensimmäinen kansainvälinen judotuomari. Suomi sai ensimmäisen edustajan 1972 pidettyihin Munchenin olympialaisiin. Vesa valittiin kisoihin edustajamme Simo Akreniuksen huoltajaksi.

Vesa on säilyttänyt uteliaisuutensa judoon eikä se osoita laantumisen merkkejä. Judotapahtumien seuranta on hänelle yhä suuren mielenkiinnon kohteena. Merkkipäiväänsä Reilimo viettää ilman vastaanottoa ainoastaan perheenjäsenten kanssa.

Kirjoittaja: Henry Pomell (Turun Judoseura)

Kuvat: Kari Laaksonen (Turun Judoseura)

Lisätiedot ja onnitteluviestit Reilimolle voi lähettää Turun Judoseuran kautta:

Kari Laaksonen

Toiminnanjohtaja, Turun Judoseura ry

Raunistulantie 15 C

20300 Turku

+358 400 153240

info@turunjudoseura.fi