Tulevalle olympiadille on päivitetty kilpailusäännöt, jotka ovat voimassa 2022-2024

IJF on äskettäin julkaissut videon ottelusääntöjen uudistuksista Pariisin olympiakaudelle 2022-2024.

Video on katsottavissa mm. IJF:n sivujen kautta: https://www.ijf.org/news/show/new-olympic-cycle-new-judo-rules

IJF:ltä odotetaan vielä tarkennuksia heti tammikuun alussa pidettävien IJF -tuomarikokousten tuloksena.

Lue tästä artikkelissa tuomarikomission laatima yhteenveto tämän hetken sääntömuutoksista suomeksi:

 1. Pystytekniikoiden jatkuvuus: Mikäli tekniikka jatkuu pysähtymättä, tulee se pisteyttää. Mikäli tekniikassa on pysähdys ne-waza-vaiheessa, ei heitosta tule julistaa suorituspistettä.
 2. Waza-ari alastulot 1: Uken tullessa alas kyljelleen (keho vähintään 90 asteen kulmassa tatamiin), tulee alastulo pisteyttää, vaikka uken kyynärpää olisi ulkona. Mikäli uke tulee alas mahan puolelle, ei alastuloa tule pisteyttää, vaikka kyynärpää olisi kontrollissa.
 3. Waza-ari alastulot 2: Alastulo olkavarrelle, uken vartalon ollessa suorakulmassa tatamiin, ja alastulo vain toiselle olkapään takaosalle tulee pisteyttää waza-ariksi.
 4. Waza-ari-alastulot 3: Yhdenaikaiset alastulot kyynärpäille tai käsille tulee pisteyttää waza-ariksi ja julistaa ukelle shido.
 5. Rullausvastaliikkeistä ei tule julistaa suorituspistettä.
 6. Korealaisesta seoi-nagesta ei tule julistaa suorituspistettä, vaan julistaa torille shido.
 7. Tori saa tarttua uken vyön alapuoliselle osalle heittotekniikan lopussa, mikäli uke on jo ne-wazassa. Mikäli hyökkäyksessä on pysähdys, tulee tilanne tulkita ne-wazaksi, eikä heittopistettä tule julistaa.
 8. Tuplakaulus- ja hihaotteet ovat sallittuja aktiivisessa tarkoituksessa. Niin kauan, kuin tori haluaa heittää ko. otteista, tulee otteet sallia. 
 9. Ei-perinteisiä otteita (vyöote, yhden puolen ote, ristikahva, pistooliote, taskuote) saa ottaa hyökkäyksen valmistelun ajaksi. Muuten niistä rangaistaan entiseen tapaan shidolla.
 10. Otteen rikkominen on sallittua, mikäli ottelija hakee heti uuden otteen. Mikäli ottelija rikkoo otteen, muttei hae uutta otetta, tulee hänelle julistaa shido.
 11. Ottelija saa korjata judogia sekä hiuksia ottelun aikana yhden kerran. Seuraavista kerroista tulee julistaa shido.
 12. Sukellukset: Heitot, joissa sukelletaan, ovat vaarallisia ja niistä tulee tuomita hansoku-make.