Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailussa Suomessa edustavat:

Pihla Salonen  (to 9.9.), alle 57 kg, Porin Fudoshin – lue lisää Timo Uusitalon Ylelle kirjoittama juttu tästä.

Eetu Ihanamäki (pe 10.9.), alle 81 kg, Nokian Judo – lue lisää Eetusta hänen nettisivuiltaan tästä. 

Valmentajana matkalla toimii nuorten olympiavalmentaja Markus Pekkola.

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

Katso tapahtuman mainosvideo tästä.

Suomalaisista Luxemburgiin jo ennen urheilijoita lensi Euroopan Judounionin (EJU) kutsumana Tero Partanen, joka vastaa EM-kisojen järjestämisestä yhdessä Tietotekniikka-komission vastuutiimissä. Lue lisää Teron tehtävistä Judolehden tuoreesta artikkelista.

U21 EM-joukkue 2021 Pihla Salonen Kuva: EJU/Boris Teofanovic

Katso lisää kuvia junioreiden EM-kisoista tästä linkistä.


Pihla Salonen nappasi Ippon-voiton avauskierroksen ottelussaan Georgian Eter Askilashvilistä. Waza-arin arvoisen pistesuorituksen jälkeen sai suomalaisneito pitävän sidonnan vastustajastaan ja voiton merkiksi napsahti Ippon-pisteet 10-0 taululle.

Voit katsoa ottelun alla olevasta videosta:

Seuraavaan otteluunsa Salonen sai vastaansa junioreiden World Ranking- listalla 15. sijalla olevan Itävallan Lisa Grabnerin. Ikäluokan valmentaja Markus Pekkola eli ottelun sykkeessä tatamin laidalla ja analysoi ottelua seuraavasti:

”Pihla oli aloitteissa aktiivisempi ja pääsi omaan kylkikahvaan aika helpolla, mutta ei lähtenyt siitä mihinkään liikuttamaan. Sen vuoksi jäivät omat hyökkäykset pehmeiksi ja itävaltalainen runttasi niistä aina tilanteet mattoon, jossa Pihla oli passiivinen.”

Grabner osoittautui taitavaksi mattojudokaksi ja saikin napattua Pihlan käden kautta pitävään sidontaan, joka koitui lopulta suomalaisen tappioksi. Näin ensimmäistä vuottaan alle 21-vuotiaiden kansainvälisissaä turnauksissa ottelevan Salosen EM-urakka jäi kahteen otteluun. (Tätä kirjoittaessa on Grabner kärsinyt A-poolin finaaliottelussa tappion Turkin Ozlem Yildizille, mutta edennyt keräilyotteluun, jossa voitti Ukrainan Valyslava Snitkon edeten päivän päätteeksi oteltavaan pronssiotteluun.)

Pekkola totesi vielä, etteivät torstain EM-ottelut olleet sellaista tekemistä ja vauhtia, mitä Pihla pystyy parhaimmillaan antamaan. Kilpaurheilu judon huipulla on raakaa, sillä junioreiden ikäluokasta lähtien arvokilpailuissa tässä vaiheessa kaaviota tappiomatsi tarkoittaa kisapäivän päättymistä. Salonen on parhaana päivänään yltänyt aikuistenkin kilpailuissa mitaleille, joten yhden ottelupäivän tappiomatsia ei kannata jäädä murehtimaan, vaan suunnata katseet jo seuraaviin mahdollisuuksiin entistäkin kokeneempana.

Voit katsoa ottelun alla olevasta videosta.


Eetu Ihanamäki ottelee alle 81-kg:n sarjassaan perjantaina ja saa vastaansa Bosnia & Herzegovinan Kerim Hasicin D-poolin viimeisessä ottelussa. Katso ottelukaaviot ja liveseuranta täältä.