Venla Laiho teki sen mitä yleisurheilussa keihäsmiehet “joutuvat” tekemään eli ottamaan sen mitalin viimeisellä hetkellä.

Venla sai sarjassaan -57 kg ensin vastaansa Slovenian Gajicin. Ottelusta kehkeytyi todella tiukka taistelu. Ensin Venlallle shido passiivisuudesta ja sitten Gajic sai shidon mattoon vedosta. Matsi eteni tasaisissa merkeissä jatkoajalle. Siinä molemmille uudet shidot ja samoista syistä. Kummallakaan ei siis varaa ottaa enää varoitusta. Eikä niitä tarvittu kun ajassa 4.33 (jatkoaikaa) Venlan kuristus tehosi ja ippon.

Toiseen matsiin poolin voitosta vastaan asettui Saksan vahva Ziegler. Saksalainen sai sumi-gaeshilla ensin waza-arin ja jatkoi matossa kuristuksella ja näin Venla keräilemään pääsystä pronssiotteluun.

Keräilyyn vastassa oli Belgian Verfaille. Molemmat samankokoiset ja tyyliltään samanlaiset yrittivät vuorotellen heittoja, ilman tulosta.Yhdet shidot  kumpikin, keräsi mutta Venlan seoi-nage tehosi kuitenkin waza-arin edestä ja Venla eteni pronssi matsiin.

Pronssiottelussa Ukrainan Chyzhevska pääsi alkuun määräämään ottelun kulkua vahvalla kahva otteella. Venla kuitenkin torjui ukrainalaisen yritykset hyvin. Todella tasaista vääntöä ja jatkoajalle siirryttiin täysin puhtaalta tulostaululta.

Venla lisäsi kierroksia ja ukrainalainen ei saanut enää omia otteita otettua kuten alussa. Venlan kunto ei pettänyt vaan hän painosti painostamistaan. Shido passiivisuudesta vastustajalle. Hetkeä myöhemmin ukrainalainen liikkui rajalla ja Venla aivan oikein antoi lisää vauhtia siihen. Toinen shido rajan ylityksestä. Ukrainalainen katkesi lopulta totaalisesti aktiivisesti otelleen Venlan käsissä ja kolmas shido oli tosiasia kuten oli Venlan ensimmäinen Eurooppa open mitalikin.

Mahtava suoritus ja kotona voitte pitää oman Venla gaalan tämän kunniaksi.

Miehissä meillä oli ottelijat -90 kg sarjassa. Teo Yliruusi aloitti hyvin Saksan Seifertiä vastaan ja ottelu eteni jatkoajalle. Molemmilla oli shidot mieheen taulussa. Jatkoajalla otteiden haku herpaantui ja saksalainen pääsi yllättämään ura-nagella Teon ja ippon.

Artur Kanevets pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla ja sitten oli edessä kohtaaminen Saksan Schrievrin kanssa. Kaveri oli kipannut edellisessä ottelussa o-soto-garilla ja uchi-matalla vastustajansa ja hamusi kunnon kahva otetta.

Tätä saksalainen yritti myös Arturia vastaan, mutta Artur blokkasi otteen hyvin ja heitti hienolla o-uchi-garilla kaverin selälleen josta waza-ari, Ipponkaan ei ollut kaukana.

Ottelu oli täysin hallussa, mutta jostain syystä Artur antoi kaverille sen kahvan ja lähti kumarassa asennossa uusimaan edellistä yritystä. Saksalainen kuittasi sen kuitenkin sumi-gaeshilla saaden waza-arin ja suoraan sidonnan. Näin hyvin hallussa ollut ottelu suli käsiin.

Viikonlopun aikana saksalaiset olivat kyllä kovassa iskussa ja heidän kansallislaulu soi sunnuntaina useammin kuin kerran.

Kirjoittaja: Esa Korkia-Aho