Emma Krapu ylsi pronssille Gradecin alle 21-vuotiaiden European Cupissa Sloveniassa. Lauantaina 29.6. käydyssä pronssiottelussa kukistui Bosnia-Herzegovinan Sofija Pajic.

Alle 78-kiloisissa otteleva Krapu aloitti suoraan toiselta kierrokselta, jossa kukistui Tsekin Marie Kosnarova. Semifinaalissa Serbian Stjepanovic oli kuitenkin suomalaista vahvempi ja jatkoi loppuotteluun. Krapu puolestaan päätti päivänsä pronssimitaliin voitolla Bosnia-Herzegovinan edustajasta.

– Kilpailuihin valmistautumista varjosti sairastelu, joten suorituskyky ei ollut normaalilla tasolla. Olen kuitenkin tyytyväinen että pystyin ottelemaan mitaleille myös huonompana päivänä. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin kesän tapahtumiin, arvioi päiväänsä Emma Krapu.

Sunnuntaina 90-kilon painoluokassa otteleva Pyry Westermarck kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Puolan Stanislav Dragin. Drag taipui suomalaisen käsittelyssä 10-0. Toisella kierroksella vastaan asettunut Ranskan Lucas Fouquet-Pertusa osoittautui kuitenkin suomalaista vahvemmaksi.

– Kilpailujen taso oli hyvä. Semifinaalissa Emma otteli tasaisen ottelun kovaa vastustajaa vastaan ja koki tappion jatkoajan toisella minuutilla. Pyry voitti ensimmäisessä puolalaisen jolle oli hävinnyt aiemmin mutta toisessa ranskalainen oli vahvempi. Nyt jatkamme leirillä, kertoi alle 21-vuotiaiden vastuuvalmentaja Alain Calderin.

Kilpailujen tulokset ja kaaviot löytyvät osoitteesta judotv.com. Lisätietoja tapahtumasta löytyy myös Euroopan Judounionin nettisivuilta osoitteesta eju.net.