Perjantaina EM-tatamilla otteli Iisalmen Judoseuran Essi Lappeteläinen ja lauantaina Porvoon Shirokawan Oliver Anthoni .

Alle 57-kilon painoluokassa otteleva Lappeteläinen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Portugalin Laura Macovein. Macovei onnistui heti ottelun ensimmäisellä minuutilla waza-arin arvoisessa heittosuorituksessaan ja siirtyi johtoon. Suomalaisen raivokkaasta loppukiristä huolimatta Macovei säilytti johtoasemansa.

– Essillä oli muutama hyvä paikka newazassa ottelun aikana, mutta vastustaja onnistui puolustautumaan, kertoi alle 18-vuotiaiden vastuuvalmentaja Eetu Laamanen.

Seuraavalla kierroksella portugalilaisen kukisti lopulta painoluokan voittoon edennyt Saksan Maya Toszagi – Samalla päättäen suomalaisen päivän.

Lauantaina 29.6. ottelut suomalaisten osalta jatkuivat, kun tatamille astui Oliver Anthoni Porvoon Shirokawasta. Alle 90-kilon painoluokassa otteleva Anthoni kohtasi ensimmäisen kierroksen ottelussaan Portugalin Stanislav Yoltukhovskiyen.

– Oliver oli kokenut tappion aiemmin tänä vuonna samalle vastustajalle, joten revanssia lähdettiin hakemaan. Oliver aloittikin hyvin ja ottelu eteni tasaisena kunnes portugalilainen onnistui nostotilanteessa ipponin arvoisesti. Myöskään Yoltukhovskiy ei edennyt semifinaaliin, joten Oliverin ottelut loppuivat.

– Valmistautuminen sujui hyvin ilman loukkaantumisia ja molemmat pääsivät ottelemaan terveenä. Sekä Oliver että Essi olivat ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa ja ottelivat omalla tasollaan, mutta täällä olisi tarvittu venymistä otteluvoittoihin. Tällä kertaa otteluvoitot jäivät saamatta, päätti Laamanen.

Kilpailujen tulokset, kaaviot ja livelähetys löytyy osoitteesta judotv.com. Alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin osallistuu yli 500 judokaa 44 maasta.