Judon Maailmanmestaruuskilpailut Yhdistyneissä Arabiemiraateissa Abu Dhabissa käynnistyvät neljän päivän päästä. Perjantain arvontojen jälkeen tiedetään suomalaisten paikat kaaviossa.

– Viimeisimmät kilpailut näyttivät että urheilijoiden kuntopiikki on käsillä ja he ovat valmiita ottelemaan korkeimmalla tasolla. Hyvät tulokset ovat aina tavoitteena, mutta ennen kaikkea odotan hyviä otteluita, kertoo päävalmentaja Rok Draksic.

Maanantaina 20.5. tatamilla nähdään Luukas Saha (-66kg), Pihla Salonen (-57kg), Valtteri Olin (-73kg) ja Turpal Djoukaev (-73kg). Tiistaina 21.5. ottelee Eetu Ihanamäki alle 81-kilon painoluokassa ja torstaina 23.5. Martti Puumalainen yli 100-kiloisissa.

– Tämä on viimeinen turnaus saavuttaa paikka Pariisin Olympialaisissa. Pihlalle, Valtterille ja Luukakselle se on mahdollista. Sijoittuminen seitsemän tai viiden parhaan joukkoon voi tuoda heille paikan Pariisissa Martin seuraksi, arvioi Draksic.

MM-kilpailuja Abu Dhabissa pääset seuraamaan osoitteessa judotv.com. Lisää tietoa kilpailuista, haastatteluja ja tarinoita löytyy Kansainvälisen Judoliiton nettisivuilta osoitteesta ijf.org.

Olympiakarsintojen viimeisessä kilpailussa ottelee judokoita 110 maasta ja viidestä maanosasta.