Ainoana suomalaisena sunnuntaina Dushanben Grand Slamissa otellut Martti Puumalainen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan ilman maatunnuksia otelleen Denis Batchaevin.

Puumalainen aloitti suoraan toiselta kierrokselta ja sai ensimmäisessä ottelussaan Kazakhstanin Yeargaliyevin voittaneen Batchaevin vastaansa. Todelliset ratkaisupaikat olivat ottelussa vähissä ja sen etenemistä leimasi kiivas otetaistelu.

Ottelun puolivälissä niin Batchaevilla kuin Puumalaisellakin oli tilillään kaksi varoitusta. Kumpikin pyrki aktiivisemmin ratkaisuihin, kunnes Batchaev onnistui vahvalla O-Soto-Gari -jalkaheitolla päättämään suomalaisen kilpailupäivän.

Batchaevin tie vei Ranskan Teddy Rinerille semifinaalissa kärsityn tappion kautta pronssiotteluun ja siinä voittoon Turkin Ibrahim Tataroglusta.

Seuraavaksi iso suomalaisjoukkue nähdään Astanassa Barysy Grand Slamissa 10. – 12.5. heti tulevana viikonloppuna.  Pariisin Olympiakarsinnat päättyvät Abu Dhabissa 19. – 23.5. oteltaviin Maailmanmestaruuskilpailuihin. Kilpailujen tulosseuranta ja kaaviot löytyvät osoitteesta judotv.com. Lisätietoja löytyy myös Kansainvälisen Judoliiton nettisivuilta osoitteesta ijf.org.