Riikan European Cupissa Artur Kanevets eteni finaaliin ja voittoon sunnuntaina – Pihla Matikainen puolestaan taisteli pronssia kaulaansa. Louna-Lumia Seikkula eteni myös lähelle mitalia sijoittuen lopulta viidenneksi.

Sunnuntaina alle 90-kiloisissa kilpailupäivänsä aloittanut Kanevets oli pysäyttämätön: kaksi otteluvoittoa veivät semifinaaliin, jossa kukistui Ukrainan Stanislav Gunchenko. Finaalissa vastassa oli niin ikään Ukrainan edustaja, kun Oleksii Boldyriev joutui toteamaan suomalaisen vahvemmaksi.

Lauantaina alle 57-kiloisissa otellut Matikainen eteni ensimmäisen kierroksen vapaalla, otti voiton ranskalaisesta ja kohtasi vielä vahvemmaksi osoittautuneen ukrainalaisen poolifinaalissa.

Keräilyissä kukistuivat niin Italian kuin Israelinkin edustajat. Pronssiottelussa kukistui Saksan Jadzia Muench. Samassa painoluokassa otellut Venla Laiho taipui ensimmäisessä toisen kierroksen ottelussaan hollantilaiselle.

– Kisapäivä ja valmistautuminen sujuivat hyvin rutiinilla. Otteleminen tuntui aluksi tahmealta, mutta avoimin ja rennoin mielin. Pystyjudo ei tuntunut toimivan joten pisteet tulivat pronssiottelua lukuunottamatta mattojudolla. Oli mukava huomata että huonompanakin päivänä pystyy taistelemaan pronssille. Kisoista jäi hyvä fiilis, kertoi Matikainen.

Alle 63-kiloisissa otellut Louna-Lumia Seikkula oli myöskin kamppailemassa pronssista mutta koki tappion Iso-Britannian Josie Steelelle sijoittuen viidenneksi.

Alle 73-kiloisissa Sami Rönty voitti yhden ottelun, mutta tie katkesi toisessa. Samassa painoluokassa Roope Korhonen koki tappion ensimmäisessä ottelussaan. Alle 66-kiloisissa Joonatan Kujanhaara hävisi ensimmäisen ottelunsa pudoten keräilyeriin, jossa Kazakhstanin edustaja oli suomalaista vahvempi. Alle 52-kilon painoluokassa otellut Erika Vauhkonen taipui ensimmäisessä ottelussaan Italian edustajalle.

Kilpailujen tulospalvelu, suora lähetys ja ottelukaaviot löytyvät osoitteesta judotv.com.