Kisan alkupalaverissa kerrattiin alkuvuoden IJF Tourin kisoissa läpikäydyt asiat: kata-sankaku, karhunhalaus ja waza-arin alastulot. Niiden suhteen tilanne on pysynyt ennallaan Pariisin raportistani. Joten niistä ei sen enempää.

Tuomaroinnistani

Kipuilin Pariisin Grand Slamissa epävarmuuden kanssa. En löytänyt tuomarointiini sellaista varmuutta ja rauhaa, joka minulla normaalisti tuomaroidessa on. Asetin siis tähän Bakun Grand Slamiin tavoitteekseni tuon varmuuden ja sisäisen rauhan löytämisen. Se löytyikin toisen päivän aikana, kun päätin, että toimin matolla tuntemuksen mukaan, enkä mieti tilanteiden ratkaisuja liikaa. Täten kolmas päivä oli mielestäni varmaa tekemistä.

Tästä on hyvä jatkaa tuomareiden olympiavalintojen kannalta tärkeisiin Itävallan Grand Prixiin ja Tbilisin Grand Slamiin.

Veli-Matti Karinkanta
Olympiatuomari