Ihmiset taputtavat toisiaan olkapäille. Kannustusta, yhteisöllisyyttä – Kunnioitusta ja vuorovaikutusta.

Edellä mainittu on lajin ulkopuolisen kuvaus tunnelmasta, joka välittyi Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa järjestettyjä Suomenmestaruuskilpailuja seuratessa.

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu olikin todellinen judon superviikonloppu jossa lajin monipuolisuus esittäytyi yleisölle: Lauantaina ratkottiin aikuisten ja alle 18-vuotiaiden mestaruudet – Sunnuntaina vuorossa olivat veteraanien, parajudon, katan sekä joukkuekilpailun vuoro.

”Nähtiin vauhdikkaita ja jännittäviä otteluita, odotettuja tuloksia mutta myös yllätyksiä. Haluan Judoliiton puolesta kiittää Lempäälän Ideaparkia, Vantaan Jukaraa, urheilijoita ja jokaista tapahtuman eteen töitä tehnyttä toimitsijaa, tuomaria ja talkoolaista upeasta viikonlopusta”, kertoo järjestöpäällikkö Otto Favén.

Kilpailukonsepti on hiotunut ja Ideaparkin suuri panostus judon tunnetuksi tekemiseen alkaa kantaa hedelmää.

”Lauantaina katsomot olivat täynnä ja tapahtuma kiinnosti urheilukansaa yli lajirajojen. Myös yrityksille ja kumppaneille suunnattu vip-aitio oli loppuun myyty. Tapahtumatiimissä oli mukana vapaaehtoisia, ammattilaisia, yrityksiä ja opiskelijoita. Oli ilahduttavaa nähdä kuinka ihmiset ympäri Suomen kohtasivat toisiaan”, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Taina Saha.

”Onnittelen kaikkia mitalisteja. Oli hienoa nähdä kaikki parhaat kilpailemassa keskenään. Näimme paljon hyvää judoa, hienoja ipponeita ja otteluita. Juuri nyt suomalaisen judon tulevaisuus näyttää hyvältä”, kilpailuja seurannut päävalmentaja Rok Draksic totesi.

Kilpailuja seuranneet alle 18-vuotiaiden nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen ja alle 21-vuotiaiden akatemiavalmentaja Alain Calderin kiittelivät myös tapahtuman tunnelmaa, mutta laajempaa osallistumista toivottiin.

”Ideapark on hyvä paikka järjestää SM-kilpailut, ajankohta sopii ja tunnelma Bläk Boksissa on kohdallaan. Tiukkoja otteluita saimme mikä on myös hyvää valmistautumista kohti kevään kansainvälisiä kilpailuja. Tulevaisuudessa toivon vielä rohkeampaa ja laajempaa osallistumista eri puolilta Suomea”, totesi Laamanen.

Parajudo, kata ja veteraanit mahtuivat onnistuneesti samaan viikonloppuun. Parajudokoita paikalla oli lähes 40, seuroja kaksitoista.

”Luokittelu onnistui erinomaisesti ja ottelut olivat jokaiselle oikean tasoisia. Kaiken kaikkiaan kisat sujuivat hyvin. Tuomarit hoitivat työnsä kiitettävästi, kisajärjestelyt toimivat ja puitteet olivat erinomaiset. Mahtavaa olla samalla tatamilla muiden kanssa”, tapahtumaa parajudon osalta kuvaili Anu Stör.

Mitalisteja ja mestareita saatiin viikonlopun aikana useissa eri kategorioissa. Kilpailujen tulokset ja ottelukaaviot löytyvät osoitteesta judokisa.fi.