Viikonloppu oli tapahtumarikas kansainvälisillä tatameilla, kun nuoret suomalaisjudokat ottelivat Saksassa ja Portugalissa.

Alle 78-kilon painoluokassa otellut Vantaan Jukaran Emma Krapu voitti kaikki ottelunsa Portugalin Anadiassa ottaen Alle 21-vuotiaiden European Cup -kultaa. Finaalissa kukistui Hollannin Lindse Hanstede Ipponin arvoisella taaksepäin suuntautuneella vastaheitolla.

– Otteleminen tuntui terävältä. Ipponit italialaisesta ja hollantilaisesta avasivat tien finaaliin. Finaalissa pieni herpaantuminen toi vastustajalle wazarin, mutta sain käännettyä ottelun nopeasti itselleni. Ensimmäinen European Cup -voitto tuntuu hyvältä, kertoi Krapu.

Thüringen Pokal -kilpailuissa Bad Blankenburgissa ottelivat alle 18-vuotiaissa Essi Lappetelainen ja alle 21-vuotiaissa Ada Narva sekä Riina Myllylä. Lappeteläinen ylsi seitsemänneksi kolmella otteluvoitollaan.

Bremen International Masters -kilpailut oteltiin samana viikonloppuna noin 750 ottelijan voimin.

Chikaran Kristoffer Pertelson otti alle 21-vuotiaissa 81-kilon painoluokassa kolme otteluvoittoa. Meidokanin Samir Balayev otti alle 18-vuotiassa yhden otteluvoiton. Samassa sarjassa Meidokanin Jonathan Tõnisson ja Oulun Judokerhon Eino Pirttikoski jäivät ilman otteluvoittoja. Alle 21-vuotiaissa Jere Rankinen jäi ilman otteluvoittoja.

Joukkueet jäivät harjoittelemaan leirille kilpailujen päätteeksi.