Viikonloppuna käydyssä Pariisin Grand Slamissa suomalaiset voittivat ensimmäisiä otteluitaan, mutta kokivat tappiot toisissa.

Alle 57-kiloisissa otteleva Salonen kohtasi perjantaina ensimmäisessä ottelussaan Argentiinan Brisa Gomezin. Ottelu oli tiukka kamppailu joka eteni jatkoajalle ja lopulta Salosen sidontavoittoon. Toisessa ottelussa Salonen kohtasi tutun kilpakumppanin, Italian Veronica Toniolon. Varsinaisella otteluajalla Toniolo onnistui heitossaan Waza-Arin arvoisesti ja piti johtonsa suomalaisen kovasta painostuksesta huolimatta loppuun asti.

Saha puolestaan 66-kilon painoluokassa sai vastaansa Ismail Misirovin ( Individual Neutral Atheltes ). Misirovin oli vahvempi, onnistuessaan O-Soto-Garilla Ipponin arvoisesti.

Lauantaina ensimmäisten otteluidensa voitoilla jatkoon etenivät Turpal Djoukaev alle 73-kiloisissa ja Eetu Ihanamäki alle 81-kiloisissa. Valtteri Olin koki tappion ensimmäisessä ottelussaan. Djoukaev hävisi toisen ottelunsa Kanadan Arthur Magelidonille ja Ihanamäki Yhdistyneiden Arabiemiraattien Nuzgavi Tatalasvilille.

– Tällä kertaa tulokset eivät olleet parhaita. Yksittäisiä otteluvoittoja saatiin mutta odotin enemmän. Tietenkin tiedossa oli että kilpailu tulee olemaan äärimmäisen kovatasoinen. Jatkamme leirillä Pariisissa ja valmistaudumme tuleviin koitoksiin, kertoi päävalmentaja Rok Draksic kilpailupäivän päätteeksi.

Kilpailujen liveseuranta ja tulokset löytyvät osoitteesta judotv.com. Lisätietoja Pariisin Grand Slamista löytyy myös osoitteesta ijf.org.