Oliver Anthoni taisteli tiensä pronssiotteluun ensimmäisessä European Cup -tason kilpailussaan.

– Vuoden ensimmäinen European Cup alle 18-vuotiaille. Mukana oli kaksi ensikertalaista, mutta uskoin vähintään yhden yltävän mitaliotteluun. Tällä kertaa se oli tämän tason kilpailujen ensikertalainen Oliver Anthoni, kertoo alle 18-vuotiaiden nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

Alle 90-kiloisissa sunnuntaina otellut Anthoni eteni kolmella otteluvoitollaan semifinaaliin, jossa sai vastaansa Espanjan Ival Konovalin. Tasaisessa ottelussa molemmilla oli tilaisuutensa, mutta tällä kertaa tiensä loppuotteluun selvitti espanjalainen.

– Ensimmäiset kolme ottelua menivät selkein tuloksin. Semifinaalissa tuli takaisku tiukassa ottelussa, fiilis oli melko kurja mutta sain nostettua itseni kisamoodiin kohti pronssiottelua, kertoi Anthoni.

Pronssiottelussa Anthoni kohtasi Portugalin Stanislav Yoltukhovskiyn, joka onnistui käsilukossa pystystä mattoon siirtymistilanteessa.

– Semifinaali oli todella tiukka. Mitali jäi vielä puuttumaan mutta olen todella tyytyväinen Oliverin suoritukseen. Hän otteli hyvin ja noudatti sovittua taktiikkaa koko päivän. Ensi viikolla alle 18-vuotiaille on ohjelmassa leiri Kroatiassa, jossa työ jatkuu kohti kevään kilpailuja, jatkoi Laamanen.

– Viides sija ensimmäisestä European Cupista on hyvä tulos, mutta harmittaa suunnattomasti kun mitalikin oli lähellä. Matka on kuitenkin ollut loistava ja arvostan ystävien kannustusta ja hyvää palautetta, Anthoni totesi.

Lauantaina ottelivat Essi Lappeteläinen ja Sofia Pekki alle 52-kilon painoluokassa ja Samir Balayev alle 60-kiloisissa. Balayev otti voiton ensimmäisessä ottelussaan, mutta koki tappion toisessa.

Kilpailuissa oli mukana lähes 500 judokaa 23:sta maasta. Kilpailujen kaaviot löytyvät osoitteesta judotv.com. Lisää tietoa löytyy myös Euroopan Judounionin nettisivuilta osoitteesta eju.net.