Prahassa oteltiin European Judo Open -kisat, jossa oli 41 maasta 443 ottelijaa. Näistä miehiä 280 ja naisia 163.

Lauantaina oteltiin -48 ja -73 kg sarjat

Tuomarointini lähti hyvin liikkeelle ja homma eteni. Sarjan -48 kg yhdessä ottelussa tuli Black out: uke nelikontin matossa, tori otti katasankaku-otteen ja lähti tekemään yoko-suuntaan liikettä enkä pistänyt poikki välittömästi. No, homma laitettiin poikki ja tutkailtiin. Siitä sitten tuli raportin verran eli hannonen. Toinen pieni virhe tapahtui, kun keskityin ottelijoihin vahvasti enkä huomannut kongin soittoa. Kongi soi matolla tosi hiljaa, kunnes nappiin tuli ilmoitus ”time, time”. Matsi jatkui tämän jälkeen golden scorella. Päätuomarina tuomitsin yhteensä kahdeksan kertaa ja avustavana 15 kertaa. Tuomaroin -66 ja -57 kg pronssiotteluissa avustavana.

Sunnuntaina kisattiin -81 ja -78kg sarjat

Huonosti nukutun yön jälkeen aloitin kuitenkin tosi hyvin. Muutenkin meni hyvin koko tiimillä. Sain pienen palkinnon: pronssimatsiin päätuomarina -81 kg sekä avustavana -90 ja -100 kg. Espanjalainen Raúl Camacho Perez oli meidän pöydän vastaavana, joka oli mukana myös aiemmin Coimbran kisassa Portugalissa. Hänen mielestään Prahan kisan tuomarointi oli huomattava tason nosto siihen nähden, mitä Coimbrassa oli havainnut.

Kaj-Peter Pesonen
IJF-B tuomari