Judoliitto on aikaisemmin postittanut seuroille paperiset vyödiplomit graduointisuorituksista. Diplomit on nyt siirretty digitaaliseen muotoon Judoliiton nettisivuille, josta seurat voivat ne tulostaa itsenäisesti ja jakaa vyön suorittaneille.

Ladattavat ja tulostettavat tiedostot löytyvät osoitteesta judo.fi vyökoekomission sivuilta ”materiaalit” valikosta PDF-tiedostoina. Sivulle pääset myös suoraan tästä linkistä. Uudistus koskee värivöitä.

Syksyn ajan seurat voivat halutessaan tilata Judoliiton varastossa olevia vyödiplomeja omaan käyttöön. Tilaaminen tapahtuu yhteydenotolla Judoliiton toimiston sähköpostiin. Diplomeja voi tilata niin kauan kuin niitä varastossa riittää. Ensi vuoden alusta käytössä on ainoastaan seurojen itse tulostettava digitaalinen versio.

Seura voi siis tulostaa itse kotitulostimella tai teettää vyödiplomeja tarpeen mukaan omatoimisesti. Yksi tapa teettää diplomeja on tehdä se esimerkiksi paikallisessa painossa tai valokuvaliikkeessä paremmalle paperille kerralla riittävän suuria määriä.

Paikallinen paino tai valokuvaliike voi suoraan Judoliiton nettisivuilta ladata materiaalin. Linkin haluamaansa aineistoon voi toimittaa liikkeelle esimerkiksi sähköpostilla. Tulosteiden hinnat eivät ole suuria ja näin vyödiplomeja voi seura säilyttää omassa varastossaan jatkuvasti riittävän määrän. Ne voi myös näin jakaa halutessaan suoraan graduointitilaisuuden päätteeksi.

Muut graduointeihin liittyvät toimet säilyvät entisellään ja Judoliiton toimisto yhä edelleen seuraa ja tarkastaa graduointisuoritukset ja graduointioikeudet vuosi-ilmoitusten jättämisen yhteydessä sekä laskuttaa graduointimaksut seuroilta kuten ennenkin. Laskutus tapahtuu sähköpostitse.

Uudistuksella Judoliiton toimiston vapautunutta työaikaa voidaan kohdentaa tehokkaammin toiminnan kehittämiseen. Vyökoediplomien siirtäminen digitaaliseen muotoon liittyy toimintojen uudistamisprosessiin, jossa etsitään ratkaisuja mekaanisten ja aikaa vievien tehtävien järjestämisestä sujuvammalla tavalla.

Kamppailulajiliittojen yhteisen ympäristöohjelman mukaisesti Judoliitto haluaa tällä uudistuksella myös vähentää paperin käyttöä ja ympäristön kuormitusta.

Mikäli seuroilla ilmenee kysyttävää aiheeseen liittyen, tai toivotaan neuvoja, voi olla yhteydessä Judoliiton toimiston sähköpostiin toimisto@judo.fi.