Edellisvuoden mestari Pihla Salonen eteni jälleen junioreiden EM-finaaliin. Tällä kertaa painoluokkaa ylempänä 57-kiloisissa, kohdaten finaalissa kokeneen italialaisen.

– Päivä oli hyvä mutta jäi vielä parannettavaa. Seuraava koitos on noin kuukauden päästä Portugalissa junioreiden MM-kilpailuissa. Siellä parannetaan tämän päivän tulosta, totesi tuore Porin Fudoshinin EM-hopeamitalisti.

Finaaliottelussa vastassa oli Italian kokenut Veronica Toniolo. Ottelu Grand Slam mitalistia ja aikuisten World Rankingin 16:sta sijaa pitävää Tonioloa oli tiukka ja ratkesi vasta jatkoajan toisella minuutilla italialaisen onnistuttua uhrautumisheitossaan.

– Pihla on parantanut ottelemista koko ajan vuoden aikana. Se näkyi tänään selvästi keskittyneenä ja virheettömänä ottelemisena. Poikkeuksellista että siirryttyään ylempään painoluokkaan kykeni etenemään finaaliin. Pihlan judollinen taso oli parempi, mutta vastus oli taktisesti etevämpi. Tässä on parannettavaa jatkossa, analysoi porilaisen valmentaja Sami Salonen.

Salonen aloitti ottelunsa suoraan toiselta kierrokselta, jossa kukisti Uzbekistanin Fidan Alizadan. Kolmannella kierroksella jatkoaikavoitto isäntämaan Julie Beurskensistä varmisti porilaisen paikan semifinaalissa, jossa kukistui Ranskan Alya De Carvalho.

– Pihla on kyllä kova likka, vaikka varmasti nyt on pettynyt finaalitappioon. Kova urheilija, vaihtoi painoluokkaa ja kykeni olemaan finaalissa uudestaan. Huomenna kisat jatkuvat, kertoi paikan päältä valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Perjantaina suomalaiset jatkavat urakkaansa EM-tatameilla. Tatamilla nähdään alle 63-kiloisissa otteleva Helsingin Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula, alle 70-kiloisissa Oulun Judokerhon Anni-Olivia Narva ja alle 81-kiloisissa Tampereen Judon Teo Yliruusi.

Kilpailujen livestreamia voit seurata osoitteessa judotv.com. Lisätietoja kilpailuista löytyy myös Euroopan Judounionin nettisivuilta eju.net.